U Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom u utorak navečer bio je pravi rukometni spektakl, u goste Izviđaču u 2.kolu EHF Europa lige stigao je vodeći sastav Bundeslige, Fuchse iz Berlina. Tribine su bile pune, oko 3000 navijača svih šezdeset minuta bodrilo je skaute, što odavno nije bio slučaj. Iako su na kraju gosti slavili s (pre)velikom razlikom 22:34 Izviđač je odigrao vrlo dobru utakmicu, osobito u prvom poluvremenu.

Koliko su gosti „nezgodni“ pokazale su prve minute, u 3.minuti bilo je 0:2, ali nošeni bodrenjem s tribina skauti su prvo poravnali na 2:2 u 6.minuti, a potom su poveli 3:2 u 7.minuti i 5:3 u 9-oj. Gosti su brzo uzvratili pa je u 15.minuti 6:9. Izviđač je golom vrlo dobrog Mihaela Bebeka došao na 12:12 u 28.minuti, a na odmor se otišlo u egalu 13:13.

Ipak, u nastavku utakmice gosti nisu dozvoli kompliciranje situacije na terenu. Utakmicu su počeli lomiti u posljednjih 15 – tak minuta. U 43. minuti Mijajlo Marsenić dobio je izravni crveni karton jer je neoprezno i nenamjerno laktom raskrvario nos Filipa Odaka koji više nije ulazio u igru. Sredinom drugog poluvremena bilo je 18:22 u 44.minuti, a onda su na svoje došli gosti. U posljednjih desetak minuta domaći rukometaši su uspjeli postići samo jedan gol, pa se Fuchse odvojio na ipak preveliku prednost.

Alihodžić (3) i Suljević (7) su kombinirano imali 10 obrana. Na drugoj strani Dejan Milosavljev je sakupio deset, sve u drugom poluvremenu, a sedam je dodao Victor Kireev. Diano Ćesko je kod Izviđača postigao pet golova, Mihael Bebek četiri, po tri su dodali Filip Odak, Edvin Dželilović i Ivano Pavlović. Očekivano kod Füchse Berlin, Mathias Gidsel postigao je sedam golova, Lasse Bredeksjaer Andersson, Jerry Tollbring i Mijajlo Marsenić postiglisu se po pet golova.

Ovdje poslušajte izjave koje su nakon utakmice dali igrači RK Izviđač Agrama Ivano Pavlović i Mihael Bebek, te igrač gostujuće momčadi RK Fuchse i dugogodišnji hrvatski reprezentativac Marko Kopljar :

Mile Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!