Derbi 6. kola BH Telecom rukometne Premijer lige BiH između Leotara iz Trebinja i Izviđača opravdao je očekivanja ljubitelja rukometa.

U sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” u Trebinju Leotar je u neizvjesnoj utakmici do samog kraja pobijedio Izviđač 25:24 (12:11). 

Tijekom prvog poluvremena igralo se izjednačeno s tim da je domaćin bio u minimalnoj prednosti i tek u 23. minutu došao je do plus dva 8:6, a u 26. minutu bilo je i plus tri 10:7. Ipak, na poluvrijeme se otišlo sa golom prednost za Leotar – 12:11.

U drugom poluvremenu Izviđač bolje ulazi u utakmicu i uglavnom ima prednost od dva gola razlike 16:18, 17:19, 20:22, 21:23, 22:24, a onda je na scenu stupio golman domaćina Knežević koji je obranio sedmerac, dva zicera, a na drugoj strani Kukić i Milojević pogađaju za domaćine i izjednačuju na 24:24.

Pedeset sekundi prije kraja utakmice pivot Leotara Ratković pogađa za 25:24, što je, pokazalo se na kraju i konačni rezultat utakmice.

Kod Izviđača najefikasniji Ivano Pavlović sa sedam postignutih golova, Dželilović je postigao četiri, Ćeško, Bubalo i Odak po tri.

Kod Leotara najbolji je bio golman Kneževića koji je na imao 20 obrana.

Ovim porazom Izviđač je pao na četvrto mjesto na prvenstvenoj ljestvici sa sedam bodova iz pet susreta, Leotar je treći sa bodom više.

Na prvo mjesto zasjela je Gračanica koja je u ovom kolu pobijedila Čapljinu 38:24, drugi je Borac sa osam bodova iz šest utakmica.

U idućem kolu očekuje nas derbi susret u Ljubuškom u kojem Izviđač dočekuje vodeću Gračanicu.

Sportska dvporana “Miloš Mrdić”, 600 gledalaca. Sudijski par: Džemal Čedić i Dino Đerzić (oba Sarajevo). Delegat: Fuad Hadžić (Sarajevo): Isključenja:

RK “Leotar”: Savović, Veraja, Ninković, Milojević 3, Stanković 6, Ratković 5, Parežanin 1, Kukić 4, Todorov, Petrović, Mrvaljević, Tepić 1, Pavičić, Uljarević 1, Dimitrijević 4, Knežević. Trener: Dragiša Koraćević.

RK “Izviđač”: Lukenda, Odak 3, Šević, Ljubić 2, Dželilović 4, Šimić, Bubalo 3, Šaravanja, Aliohodžić, Pavlović 7, Ćeško 3, V. Kovač 1, Ševo, Bebek, Lasić, Suljević. Trener: Toni Čolina.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!