Rukometaši Izviđača u šest će dana odigrati tri teške utakmice, dva derbija i europski nastup protiv Chamberya. Nakon sinoćnje utakmice u Trebinju gdje u skauti minimalno izgubili (24:25), sutra ih čeka još jedan derbi, u Ljubuški stiže vodeća momčad na ljestvici, Gračanica, a u utorak je utakmica 3.kola Europa lige protiv Chamberya.

Na konferenciji za novinare uoči ovih utakmica govorili su trener Toni Čolina i krilni igrači Marijan Šaravanja i Edvin Đelilović.

Izviđač je „prosuo“ bodove sinoć u Trebinju, pod kraj susreta nije realizirao nekoliko zicera, od čega i jedan sedmerac što su domaćini iskoristili i minimalno slavili. Trenera brine sudački kriterij koji nije bio na razini, suci su dozvoljavali (pre)grubu igru bez ikakva sankcioniranja što nije dobro, ne samo za Izviđač, jer se u takvim situacijama dešavaju ozljede, uglavnom ključnih igrača. No, za neko „kukanje“ i osvrtanje unazad nema vremena jer dolaze druge obveze, već sutra u goste stiže vodeća Gračanica. Bit će teško jer je Gračanica iskusnija ekipa, ali i Izviđač ima što reći, igra na svom terenu i uz podršku publike može pasti i Gračanica, smatra trener Čolina.

I Marijan Šaravanja i Edvin Đelilović također smatraju da je podrška s tribina često i presudna, a igrači će dati sve od sebe kako bi Izviđač još jednom slavio.

Što se tiče utakmice sa Chamberyem trener Čolina vidi priliku da Izviđač i u Europi ostvari dobar dojam i rezultat. Uz podršku s tribina i uz zalaganje kao protiv Fuchsea u prvom poluvremenu Izviđač može igrati protiv svakoga. Slično misle i Izviđačeva krila koji kažu da se na takvim utakmicama „leti“, da se ne misli o umoru i slično, pa ne treba ni sumnjati da će zalaganje biti na maksimumu.

Utakmica Izviđač – Gračanica igra se u petak, 10.studenog u 18,00 sati u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom, a utakmica 3.kola Europa lige Izviđač – Chambery igra se u utorak 14.studenog u 20,45 sati.

Tigran Delić i Mile Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!