Bliži nam se Svjetski dan dijabetesa – 14. studeni, poručuju iz Udruge dijabetičara Zapadnohercegovačke županije “Ovim putem pozivamo  sve građane naše županije da se u što većem broju odazovu na besplatnu provjeru šećera koje će organizirati na ovaj dan , sad već tradicionalno Udruga dijabetičara u ŽZH „SNAGA“.

Štandovi sa našim volonterima  će biti raspoređeni na četiri mjesta u ŽZH;

– u Ljubuškom u  PC Namex 9.30-11.30h

 – u Širokom Brijegu u prostorijama  PC-a  Mepas Mall , od 9-11h

 – u Posušju u prodajnom centru „Divna “ 10-12h

 -u Grudama , u prostorijama same Udruge svaki dan od 10-12h

Na sam Svjetski dan obilježavanja borbe protiv dijabetesa utorak 14.11. u organizaciji Doma zdravlja Grude i  udruge Snaga , biti će upriličeno mjerenje šećera svim zainteresiranim građanima u gradskom parku kod spomenika u periodu pd 11-14h. Osim mjerenja šećera na postavljenim štandovima posjetitelji će se moći informirati o svim pitanjima i nedoumicama vezanim za dijabetes. Također ćemo raditi i mjerenje tlaka,  te dijeliti zdrave obroke ( voće, krekere) i edukacijske letke.Uz djelatnike Doma zdravlja , te volontere iz udruge pridružit će  nam se djeca iz srednje medicinske škole Grude.

 U sklopu obilježavanja SDD  najavit ćemo i predstojeći projekt edukacije po školama za profesore i djecu, kojeg udruga u suradnji s doktorima planira provesti do kraja studenog 2023.

error: Content is protected !!