U audio prilogu donosimo izjave trenera Izviđača Tonija Čoline, te trojice igrača; Zanimljivo, oba vratara Chamberyja su sa našeg govornog područja; Filip Ivić iz Zagreba, te Harun Hodžić iz Zenice, pa su nam ljubazno dali izjave, a četvrtu izjavu dao nam je vratar Izviđača Aldin Alihodžić.

Unatoč srčanoj borbi, sa punom snagom i htijenjem, rukometaši Izviđača doživjeli su poraz i u utakmici 3. kola grupne faze Europske lige, a ovaj put u Ljubuškom je slavila ekipa Chamberyja. Nakon što su ih ranije pobijedili Fuchse Berlin i Dinamo Bukurešt, bodove protiv bh. predstavnika uzeo je dakle i Chambery.
Naravno ekipa Chamberyja bila je apsolutni favorit u susretu i sasvim zasluženo su slavili, no rukometašima Izviđača, očito umornima od „pregustog“ rasporeda u domaćem prvenstvu, ništa se ne može zamjeriti. Unatoč svemu, uspjeli su pružiti solidan otpor na terenu, ali ipak, do kraja su gosti ostvarili uvjerljivu pobjedu od 13 razlike, a konačan rezultat bio je 40:27. Nakon što su gosti imali prednost od 3:1 i 4:2, domaćini su se uspjeli vratiti na 4:4 i nekoliko minuta parirati Chamberyju.


Veću prednost gosti prave sredinom prvog poluvremena kada odlaze na +6, a rezultat je tada bio 17:11. Upravo sa šest razlike prednosti su gosti otišli na odmor, a rezultat je u tom trenutku bio 22:16 u korist Chamberyja. Prednost gostiju je u drugom poluvremenu konstantno rasla, a maksimalno vodstvo bilo je od +14, kada je na semaforu bilo 39:25.Na kraju je utakmica završena pobjedom Chamberyja od 13 razlike, a konačan rezultat utakmice bio je 40:27. U domaćoj ekipi istaknuli su se Odak koji je postigao sedam golova, te Dželilović koji ih je postigao 6. Kod gostiju je najefikasniji bio Richert sa osam postignutih golova, a istaknuo se i veteran Skube koji je postigao pet golova.


Prvi gol u nastavku postiže Izviđač Agram koji dolazi do 17:22, a ubrzo nakon toga preko Diana Ćeške i do 18:22. U 35. minuti rezultat je glasio 24:20 za Chambery, koji nakon toga pravi seriju od 3:0 i odlazi na plus sedam (27:20). U 45. minuti gosti iz Francuske su imali devet golova prednosti, jer su poveli sa 30:21. Do kraja meča prednost Chamberyja išla je i do plus 14, a na kraju je završilo 40:27.
Filip Odak je bio najefikasniji kod Skauta sa sedam pogodaka, a Edvin Dželilović dodao je šest iz sedam pokušaja. Ivano Pavlović pogađao je pet puta, a Diano Ćeško i Mihael Bebek po tri. Po jedan pogodak postigli su Zvonimir Lukenda, Matej Ljubić i Marijan Šaravanja. Aldin Alihodžić je sakupio šest, a Haris Suljević dvije odbrane.


Kod Chamberyja najefikasniji je bio Benjamin Rochert sa osam pogodaka. 
U solidno ispunjenoj dvorani uz dopremijera i ministra financija FBiH Tonija Kraljevića i gradonačelnika Vedrana Markotića podršku Izviđaču dali su premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i dopremijer i ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Vojin Mijatović.

Tigran Delić i Gordana Ilić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!