“Klub navijača Sinovi Ljubuški i ove godine u suradnji s Gradom Ljubuškim i Franjevačkim samostanom Humac nastavlja višegodišnje putovanje njegujući kulturu zdravog sjećanja na sva mjesta stradanja Vukovara, Škabrnje, Ljubuškog, Mostara, Uzdola, Bugojna, Grabovice i svih drugih mjesta stradanja nedužnog čovjeka.” najavili su u programu Radija Ljubuški organizatori, članovi kluba navijača Sinovi Ivan Dedić i Ante Nižić.

Uputili su i poziv svim slušateljima:

“U petak 17.11. 2023. pozivamo sve ljude dobre volje na još jedan “Dan sjećanja” pod sloganom “Da se ne zaboravi”.Kao i dosadašnjih godina, program će započeti cjelodnevnim paljenjem svijeća na trgu Franje Tuđmana, a krajnji cilj je zapaliti 1145 svijeća, po jednu za svakog branitelja poginulog u obrani Grada Heroja. Sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu održati će se u crkvi Svete Kate u 18:00 sati, a po završetku mise moći ćete uzeti svijeće koje ćemo zahvaljujući Gradu, Županiji i našim gospodarstvenicima, ove godine dijeliti besplatno.

S upaljenim svijećama u procesiji ćemo se, uz molitvu i zvuke limene glazbe, uputiti do trga kroz Vukovarsku ulicu uz kratko zaustavljanje kod spomenika civilnim žrtvama rata. Tu ćemo, u izvedbi framaša s Humca, poslušati prigodnu riječ s posebnim osvrtom na djetinjstva i roditeljstva koja su skupa zaustavljena jednog tužnog dana Ljubuške novije povijesti. Nastavit ćemo do trga gdje ćemo održati prigodni program koji će uveličati već spomenuti framaši župe Humac, ministranti, zbor Sv. Kate, Limena glazba Humac, folkloraši Sv. Ante s Humca te Studenački bećari. Vjerujemo kako će naši sugrađani iz svih krajeva našeg grada ovaj dan i ovu noć doći i biti svjetlo za sve zaustavljene trenutke jednog vremena. Dođite, ne razmišljajte, ne sramite se, budite jedno s nama. Budite tu. Napunimo trg svjetlom za sve koji su nam dali slobodu i kojih  više nema s nama, bar smo im toliko dužni.” poručili su.

error: Content is protected !!