Pobjedom u subotu nad susjednom Čapljinom 2:1, i nakon današnjeg remija Troglava 1918 i Kruševa, nogometaši Ljubuškog postali su jesenski prvaci Druge lige Federacije BiH – skupina Jug.
Do ovog uspjeha nogometaši su stigli nevjerojatnom serijom od sedam uzastopnih pobjeda i devet utakmica bez poraza. Ono što je bilo nezamislivo nakon osam prvenstvenih kola, kada je Ljubuški bio u donjem dijelu ljestvice, iz kola u kolo postajalo je stvarnost i momci Andreja Markića završili su jesenski dio prvenstva na vodećoj poziciji.

Ljubuški je u Čapljini poveo golom Luke Bebeka u 20. minuti. Čapljinci su na 1:1 izjednačili u 37. minuti golom Pere Menala. Tim se rezultatom otišlo na odmor.

U 69. minuti utakmice Ljubušaci ostaju s igračem manje, iz igre je isključen Tomislav Bošnjak. Malo tko se u tom trenutku nadao pobjedi nogometaša Ljubuškog, međutim, Ljubušaci su i s igračem manje pokazali da su opravdano vodeći na ljestvici i autogolom Emanuela Milićevića u 80. minuti ponovo vraćaju prednost i prelaze u vodstvo 2:1. Bio je to i krajnji rezultat utakmice.


Podsjećamo u sedam posljednjih kola momčad Ljubuškog ostvarila je sedam uvjerljivih pobjeda, prvo su slavili u Neumu kod istoimenog domaćina 5:1, zatim je na Babovcu palo vodeće Kruševo, bilo je 3:0, onda još jedna uvjerljiva pobjeda kod drugoplasiranih Višića 6:3, pa pobjeda protiv Sloge GV/U 3:0, slavlje u Međugorju protiv domaćina 1:0, pobjeda na Babovcu protiv Troglava 1918 od 1:0 I za kraj slavlje na čapljinskim Bjelavama I pobjeda 2:1.

Ljubuški je utakmicu u Čapljini počeo s istim sastavom koji je u prošlom kolu svladao Troglava: Antonio Brkić, Tomislav Bošnjak, Veselko Vištica, Noah – Luka Šimić, Grgo Vasilj, Marko Čuljak, Nikola Granić, Antonio Čuljak, Gabrijel Puljić, Luka Bebek i Franjo Vučić.

Na klupi za rezerve sjedili su: Silvio Dodig, Mateo Mucić, Luka Matijašević, Josip Šošić, Bože Milas, Stanko Mišetić, Ilija Vego, Anđelo Brekalo i Ante Vegar.

U drugom poluvremenu umjesto Luke Bebeka, Noaha – Luke Šimića, Grge Vasilja i Nikole Granića u igru su ušli Josip Šošić, Bože Milas, Mateo Mucić i Stanko Mišetić.


U derbiju kola, koji se igrao u Livnu domaći Troglav 1918 i Kruševo su odigrali 1:1, što je Ljubuškom donijelo naslov jesenskog prvaka.

Na kraju je Ljubuški nakon 15 odigranih kola polusezonu završio sa 29 bodova, dva boda više od drugoplasiranog Kruševa i tri boda više od trećeplasiranog Klisa koji ima utakmicu manje ali i dosta lošiju gol razliku od Ljubuškog. Pretpostaviti je da će i Klis na kraju polusezone imati 29 bodova jer u zaostaloj utakmici igra na domaćem terenu protiv pretposljednje Kamešnice.

Što reći na kraju polusezone? Možemo samo čestitati treneru Andreju Markiću i svim igračima, ostalim trenerima u klubu i vodstvu kluba na izvandrednoj polusezoni, koju, budimo iskreni, od ovako mlade momčadi nitko nije očekivao.

Standings provided by Sofascore

Raspored 16. kola:

DATUMDOMAĆINGOSTREZ
TBD – TBDFK TurbinaNK Kamešnica– : –
TBD – TBDHNK StolacHNK Rama– : –
TBD – TBDFK KlisNK Ljubuški– : –
TBD – TBDHNK GrudeHNK Neum– : –
TBD – TBDNK TroglavVišići– : –
TBD – TBDHNK ČapljinaKruševo– : –
TBD – TBDMeđugorjeHNK Sloga GV-U– : –
HNK Brotnjo– : –


Radio Ljubuški

error: Content is protected !!