U sklopu obilježavanja 10. obljetnice rada Hospicija Božanske milosti u Ljubuškom, Dom Zdravlja Ljubuški u suradnji s Odjelom za transfuziologiju SKB Mostar i Crvenim križem Ljubuški organizirao je danas u prostorijama Hospicija na Bučinama akciju dragovoljnog darivanja krvi.

Akciji se odazvalo 50 osoba, dok je krv uspješno darovalo njih 39.

Specijalizant transfuzijske medicine dr. Martina Grgić iz Odjela za transfuziologiju SKB Mostar je, uz zahvalu svim darovateljima, za naš radio kazala kako joj je osobito drago da je, pored stalnih darovatelja, akciji pristupio i određen broj onih koji su prvi put darovali krv, što ima osobit značaj u procesu darivanja.

U ime Doma zdravlja Ljubuški, od srca se, na iskazanoj humanosti, zahvalio ravnatelj te ustanove dr. Ivan Landeka, dodajući da su svi oni koji su pristupili akciji na taj način pomogli da se spasi nečiji život.

Dr. Landeka je apelirao na sve, da se odazivaju ovakvim akcijama jer je krv potrebna na brojnim odjeljenjima u SKB Mostar, a darivanje krvi ne izaziva nikakve zdravstvene probleme kod zdravih osoba.  

Također, dr. Landeka je još jednom pozvao sve zainteresirane na koncert duhovne glazbe i predstavljanje knjige autorice prof. dr. Marijane Braš, koje će se održati večeras u 19 sati u Domu sv. Ante na Humcu.

Podsjećamo, u programu predstavljanja knjige sudjeluju:

prof.Veljko Đorđević, Marijana Mucić, dr.Ivan Landeka i autorica.

U sklopu koncertnog programa nastupaju klape Benedictus i Trebižat, fra Marin Karačić i sestre Ramljak Darija i Anamarija.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!