Ljubušaci su u subotu imali priliku uživati u pravoj glazbenoj poslastici, predivnu glazbenu večer ispunjenu zvucima tamburica pripremili su im prijatelji iz Grada Županje. Rezultat je to prijateljstva koje dugi niz godina povezuje gradove Ljubuški i Županju.

Koncert Županjskog tamburaškog orkestra pod nazivom “Kamen krš i tambura” predstavio je bogat glazbeni repertoar ispunjen tradicionalnim, poznatim pjesmama ovog kraja uz odlične pjevače; Stjepana Pavlovića iz Tamburaškog sastava Rutineri, zbor mladih Aeternum iz župe sv.Nikole Tavelića Županja, Peru Galića frontmena grupe Opća opasnosti, Filipa Kovačića koji osim što svira berdu u orkestru odlično pjeva i predstavnika “domaćih glazbenih snaga” Jozu Vučića.

Županjski tamburaški orkestar čini 35 tamburaša pod vodstvom maestra Marka Sesara, okuplja mlade zaljubljenike u ovaj hrvatski nacionalni instrument, mlade koji voli svirrati i koji čuvaju i tako oplemenjuju svoju vezu sa tamburom.

Publika je uživala u pjesmama koje ulaze u dušu i krijepe srca , pjesmama koje su nas u čas odvele u ravnice Slavonije, vinograde Srijema, upoznale nas sa “bećarima starog kova” i odvele u “tamburaški san”, “inatila se Slavonija” uz “blagoslov i hvalospjev ljubavi” ali i opjevale Hercegovinu i svu njenu ljepotu.

Organizatori ove večeri su HKUD Antas Mucić, Grad Ljubuški i Grad županja.

Snimku koncerta emitiramo u programu Radija Ljubuški u nedjelju 3. prosinca od 16.00 sati.

Bjanka Medić / Gordana Ilić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!