Ivan Mucić, diplomant Agronomskog i prehrambeno- tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, dobitnik je Rektorove nagrade za najbolje studente u akademskoj 2022./2023. godini, Dekanove pohvale za izniman doprinos promociji Fakulteta kroz izvannastavne aktivnosti u akademskoj 2022./2023. godini i Povelje za izniman doprinos razvoju, radu i ugledu Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Ivan je u okviru Dana Sveučilišta u Mostaru primio Rektorovu nagradu za najbolje studente u akademskoj 2022./2023. godini ostvarivši prosjek 5,00 na diplomskom studiju Fitomedicine na Agronomskom i prehrambeno – tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a nagradu je dobilo još 30 studenata koji su se istekli svojom izvrsnošću na Sveučilištu u Mostaru.

Pored izvrsnog prosjeka i uspjeha u studiranju ovaj mladi Ljubušak se posebno istaknuo u radu kroz izvannastavne aktivnosti kao trogodišnji predsjednik Studentskog zbora Agronomskog i prehrambeno – tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i član Predsjedništva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru. 

Kroz Studentski zbor organizirao je Znanstvene dane, Ljetne škole, humanitarne akcije, akcije darivanja krvi, sportske događaje i studentska putovanja, a bio je i član uredničkog kolegija Studentskog časopisa Trut(h). 

U posljednjoj godini svog studija Ivan je bio 3. član Senata Sveučilišta u Mostaru iz reda studenata. Kroz svoj rad u Senatu je bio aktivno uključen u rad cijelog Sveučilišta u Mostaru što ga je obogatilo mnogim iskustvima, znanjem i prijateljstvima u svojoj akademskoj zajednici.

Kruna Ivanovog školovanja je njegov diplomski rad na temu „Monitoring zlatnožute krumpirove cistolike nematde (Globodera rostochiensis Woll., 1923) na području Hercegovine.“ Na diplomskom radu predano je radio preko dvije godine, radeći sveobuhvatno istraživanje i prikupljanje 200 uzoraka tla iz Zapadnohercegovačke i Hercegovačko- neretvanske županije s parcela na kojima se uzgaja krumpir, uz vizualne preglede nasada za vrijeme cvatnje krumpira u vegetaciji.

Ivan s ponosom ističe da je upravo kroz rad u Predsjedništvu Studentskog zbora upoznao i svoju zaručnicu Ninu, te možda i to bude nekome dodatan motiv za izlazak iz pasivne svakodnevnice, na koju se odlučuje nažalost velik broj današnjih studenata.

S velikim zadovoljstvom želimo naglasiti da je Ivan svoja prva agronomska znanja stekao u Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića u zvanju Agroturističkog tehničara u Ljubuškom.

Ivanu od srca želimo uspješne sve buduće privatne i poslovne planove, u koje poznavajući njegovu izvrsnost, ni najmanje ne sumnjamo.

error: Content is protected !!