Na krilima fantastičnog Harisa Suljevića, koji je skupio 26 obrana uz nevjerojatnih 53,06 % uspješnosti obrana, rukometaši Izviđača došli su do uvjerljive pobjede u susretu protiv dobojske Sloge u Doboju.
Nakon povratka iz Berlina, samo dva dana za odmor te pripremu utakmicu protiv Sloge, bila su ipak dovoljna „Skautima“ da pokažu svoj raskoš te uvjerljivo trijumfuju.

Izviđač je otvorio utakmicu golom Ivana Pavlovića, a domaći su uzvratili sa svoja dva pogotka za svoju prvu prednost. Domaći su još dva puta imali gol prednosti, a bilo je to pri rezultatu 3:2 i 4:3 i to je bilo sve što se tiče njihove prednosti. Uslijedila je serija 3:0 „Skauta“, pogađali su dva puta Dželilović i jednom Šimić za prvu prednost „Skauta“ od dva gola (4:6, 9. minuta). Do tri gola prednosti “Skauti” su došli u 17. minuti (7:10), a ista prednost bila je u 20. minuti (9:12).
Od 20-23. minute domaći su uspjeli, također, uvezati 3 gola i anulirati prednost rukometaša Izviđača (12:12). Ćeško i Bubalo donose nova dva gola prednosti, ali u završnici rukometaši Sloge uspijevaju poravnati rezultat na 14:14, te se s tim rezultatom odlazi na odmor.

Početak drugog poluvremena je nagovijestio da „Skaute“ samo pobjeda zanima u ovom susretu. Razbranio se Haris Suljević, a sijevale su brze kontre i polukontre što je rezultiralo s prednošću od 5 golova u korist Izviđača(16:21). Pet golova prednosti rukometaši Izviđača održavali su do 54. minute kada su domaći rukometaši priprijetili te stigli na zaostatak od 3 gola. Međutim, to je bilo sve od njihove prijetnje. U posljednjih 5-6 minuta ponovno konce igre preuzimaju „Skauti“ i serijom 5:1 privode utakmicu kraju te time stižu do uvjerljive pobjede.

Edvin Dželilović sa 7 golova bio je najefikasniji u redovima Izviđača, Ivano Pavlović bio je uspješan 6 puta, a po 3 gola postigli su Diano Ćeško, Aldin Sakić, Luka Bubalo i Matej Šimić.
Međutim ova večer je bilo u znaku Harisa Suljevića koji je bio junak Izviđačeve pobjede s 26 obrana ili s nevjerojatnih 53,06 % uspješnosti.

Kod domaćina 7 golova postigao je Dušan Miličević, 5 Stanko Stanković te po 3 Dario Đenadija i Bojan Tulendić.

Idućeg vikenda pred „Skautima“ je novi izazov, novi derbi susret jer u Gradsku športsku dvoranu u sklopu 12. kola BH Telecom premijer lige stiže tuzlanska Sloboda u čijim redovima igraju Marijo Pavlak, Mirko i Gabrijel Mišetić, naši dojučerašnji članovi

BH Telecom Premijer liga BiH, sezona 2023/2024, 11. kolo.
Doboj-Osječani, 09.12.2023. u 18:80 sati.

MRK Sloga – RK Izviđač Agram 23:30 (14:14)

Doboj, Dvorana Osnovne škole „Radoje Domanović“-Osječani, 100 gledatelja.
Suci: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović (Tuzla).
Nadzornik: Elvis Marčetić (Prijedor).

MRK Sloga: Bogdanović, M. Ristić, Stojanović 1, Todorović 1, Stanković 5, Marković, Tulendić 3, Ćulum 2, Đenadija 3, Đ. Ristić, Miličević 7, Maričić, Stjepanović, D. Ristić 1, Lazić, Bajović.
Trener: Dejan Vasilić.

RK Izviđač Agram: Čuljak, Alihodžić, Suljević (26 obrana, 1 sedmerac), Lukenda, Odak 1, Sakić 3, Ljubić 2, Dželilović 7/2, Ševo, Šimić 3, Bubalo 3, Šaravanja 2, Pavlović 6, Ćeško 3, Grbavac, Lasić.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Sloga 10 minuta, Izviđač 10 minuta.
Sedmerci: Sloga 1/-, Izviđač 4/2.

Izvor:izvidjac.com

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!