Boravak u prirodi tijekom nastavnih i izvannastavnih aktivnosti, učenje o okolišu I njegovoj zaštiti, kontinuirano usavršavanje nastavnog kadra iz oblasti zaštite okoliša I edukacije na otvorenom s naglaskom na praktičan rad s djecom, samo je dio komponenti projekta “Misli o prirodi!“ u kojem sudjeluju učenici I djelatnici Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz Ljubuškog.

Riječ je o projektu koji traje četiri i pol godine, a ako ga uspješno završe ova škola će dobiti certifikat Eko škole. Realizacija ovog projekta kojeg financijski podupire Ministarstvo financija Županije Zapadnohercegovačke povod je današnjeg sastanka dopredsjednice Vlade ŽZH I ministrice financija Blagice Leko s učenicima OŠ Ivane Brlić Mažuranić.

Ovom prilikom učenici su ministrici predstavili dosadašnji tijek realizacije projekta I rezultate tih aktivnosti. Naime, implementacijom programa, škola započinje novi način življenja u kojem učenici i nastavnici svakodnevno i u kontinuitetu, tijekom cijele školske godine, realiziraju brigu o okolišu odnosno životnoj sredini kroz pozorno osmišljene nastavne i izvannastavne aktivnosti, a koja se ogleda u pravilnom postupanju s otpadom, racionalnoj potrošnji vode i energije, promociji okolišnih aktivnosti, kako među učenicima i roditeljima, tako i među drugim školama i na razini lokalne zajednice. Ministrica Leko je izrazila punu podršku učenicima I djelatnicima ove škole za sudjelovanje u projektu.

“Drago mi je da Ministarstvo financija ŽZH može na neki način sudjelovati u stvaranju jedne nove generacije učenika koja promišlja o svom odnosu prema okolišu I životnoj sredini te će sutra postati dobar primjer svojim sugrađanima, ponosna sam da ćemo po završetku projekta u Ljubuškom imati Eko školu I nadam se da će tih primjera u budućnosti biti više”, poručila je Leko, zahvalivši se vodstvu škole na inicijativi za sudjelovanju u projektu.

Inače, “Misli o prirodi!“ je projekt kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a financijski podržava Švedska u iznosu od 4,5 milijuna KM.

error: Content is protected !!