Uoči treće nedjelje Došašća (Adventa), na trgu dr. Franje Tuđmana u Ljubuškom, održano je svečano paljenje treće adventske svijeće, stvarajući značajan trenutak u pripremi za nadolazeći Božić. Nakon što su već upaljene dvije adventske svijeće, ove subote su, uz prigodni program, “svijeću” upalili župljani župe sv. Paškala iz Vitine i župljani župe Presvetog Srca Isusova iz Studenaca. Obred paljenja svijeće predvodio je fra Stanko Mabić, župnik iz Vitine, uz molitve i pjesme pripremljene od strane mladih iz navedenih župa.

Uz svečano događanje, Foto klub Fokus je organizirao besplatno božićno fotografiranje na trgu, pružajući priliku svima da zabilježe posebne trenutke obilježene blagdanskom atmosferom. Kulturni centar Ljubuški bio je domaćin večeri folklora i tradicijskih običaja .Publika je imala priliku doživjeti bogatstvo lokalne tradicije zahvaljujući izvedbama KUD sv. Ante Humac, KUD Studenčica i KUD Antas Mucić, koji su svojim nastupima oživjeli folklor i običaje našeg kraja.

Svečarsko ozračje je nastavljeno uz nastup Broćanskih i Studenačkih bećara na trgu. Njihov glazbeni nastup dodatno je obogatio večer, stvarajući nezaboravan doživljaj za posjetitelje uoči blagdana.

Ovi događaji nisu samo obilježili adventsko razdoblje, već su i donijeli zajedništvo i radost među građane Ljubuškog. Istaknuli su važnost tradicije, kulture i zajedništva tijekom blagdana. Svi prisutni su mogli uživati u blagdanskom ugođaju te se pripremiti za nadolazeći Božić.

Gordana Ilić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!