Nakupljeni umor zbog velikog broja odigranih utakmica, ozljede nekolicine ključnih igrača i žilav protivnik bili su razlogom nešto slabije igre Izviđača koji je na kraju sretno izvukao bod protiv Krivaje na parketu Gradske športske dvorane u Ljubuškom.

Da će biti teška utakmica za skaute vidjelo se u prvih desetak minuta, Izviđač je poveo, Krivaja poravnala, a onda pet-šest minuta bez gola. Gosti iz Zavidovića u 7.minuti vode 1:2, a u 10-oj je bilo 2:4. Iskusni vratar gostiju Jasmin Hadžihasić izluđivao je domaće igrače, branio je doslovno sve, otvorene šutove, zicere, sedmerce. Ipak, skauti su se trgnuli i u 13.minuti bilo je 4:4, a onda je nastupilo vrijeme „krivajaša“ čija je prednost do odmora postupno rasla i nakon prvih pola sata iznosila pet golova (10:15).

U nastavku su skauti igrali čvršće i odlučnije pa su u 43. minutu stigli do izjednačenja (20:20), a imali su priliku i povesti. Nije to obeshrabrilo goste koji su se u 50.minuti ponovo uspjeli odlijepiti (22:25), Izviđač je i to nadoknadio, da bi Krivaja postigla pogodak za plus jedan (29:30) desetak sekundi prije kraja.

Domaćin je krenuo u napad za remi, nakon jednog prekršaja vrijeme je isteklo, da bi potom Aldin Sakić iz udarca nakon posljednjeg oglašavanja sirene poentirao za, na kraju, veliki “iks” Izviđača, završilo je 30:30.

Bio je ovo, inače, zaostali okršaj devetog kola, koji se trebalo, prema rasporedu odigrati krajem studenog, ali se morao prolongirati zbog obaveza Ljubušaka u EHF Europskoj ligi.

Prvo ime susreta je bio Krivajin kapetan Sedžad Abdurahmanović s 12 pogodaka, a pratio ga je Amar Amitović s osam, dok je vratar Jasmin Hadžihasić imao 15 obrana. Najefikasniji kod Izviđača su bili Ivano Pavlović sa šest, Aldin Sakić, Filip Odak i Edvin Dželilović s po pet postignutih golova.

Mile Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!