Druga Advent noćna utrka održana je večeras u Ljubuškom, okupljeni sudionici njih, 118 prijavljenih otrčalo je dionicu dugu 4,5 kilometara sa startom i ciljem u središtu grada ispred zgrade gradske uprave.

Za komentar utrke upitali smo organizatore Veroniku Pinjuh ispred Turističke zajednice grada Ljubuškog “Zadovoljstvo nam je i ove godine biti domaćinom ovog jedinstvenog događaja, nadmašili smo prošlogodišnju prvu utrku i prezadovoljni smo. Ovogodišnja utrka podigla je razinu ozbiljnosti i natjecatelja i organizacije, 118 natjecatelja istrčalo je 4,5 kilometra dugu dionicu ulicama našeg grada, posebnu draž utrci dalo je predblagdansko okruženje i cijela atmosfera Adventa u Ljubuškom.”

Zadovoljstvo nije krio ni prof.Zvonko Herceg ispred Udruženja tjelesnih i zdravstvenih pedagoga

” Raduje me činjenica da su svi uzrasti večeras zastupljeni i svi sudionici su pobjednici! kazao je prof. Herceg ” imali smo priliku uživati uz vrhunske sportaše poput Andreja Vištice, Ante Pokrajčića, ovo je uistinu pravi spoj profesionalnog i rekreativnog dijela, odaziv je odličan, rekacije posjetitelja izvrsne. Trčale su obitelji, braća sa sinovima, djedovi i unuci, došli su nam trkači iz svih mjesta u Hercegovini, sudionici iz Dalmacije uistinu fantastična atmosfera. ” istaknuo je.

Pobjednik utrke Ante Pokrajčić je ponovio prošlogodišnji uspjeh, drugo mjesto pripalo je Andreju Vištici, treće mjesto osvojio je Jure Dugandžić.

U ženskoj konkurenciji Monika Vištica je stigla prva, druga je Sanja Demić, treća Aneta Pavličević.

Sam start utrke obilježio je revijalni nastup Ljubuških mažoretkinja koje su izvele nekoliko atraktivnih prigodnih koreografija.

Uz bodrenje okupljenih posjetitelja i podršku brojnih volontera, policije, vatrogasnog društva, članova GSS-a, biciklističkog kluba svih koji su se brinuli za sudionoke utrka je prošla bez ikakvih problema.

Nagrade najboljima uručili su dopredsjednica Vlade ZHŽ i ministrica financija Blagica Leko, uz gore spomenute Veroniku Pinjuh i prof. Zvonku Hercega.

Nakon održane utrke sudionici i posjetitelji nastavili su druženje na trgu uz prigodnu okrijepu.

Bjanka Medić/ Gordana Ilić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!