U suradnji s Biciklističkim klubom Mostar, Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine te udruženjem Visit Blidinje, Udruženje “Herzegovina Bike” ponovno organizira spektakularni Blidinje BIKE Festival. Ovaj biciklistički događaj, koji je već petu godinu za redom ocijenjen najvišim ocjenama, održat će se od 19. do 21. srpnja 2024.godine u Parku prirode Blidinje.

Prema riječima organizatora, zajednički rad različitih udruženja i institucija te suradnja s lokalnim zajednicama pridonose organizaciji događaja visoke kvalitete. Festival će obuhvatiti niz aktivnosti koje će privući ljubitelje brdskog biciklizma i porodice koje traže dobru zabavu u prirodi.

Jedan od vrhunaca događanja bit će MTB maraton UCI C1 XCM Herzegovina i XCM Balkansko prvenstvo, na kojem će se takmičiti profesionalni biciklisti iz više od 20 zemalja. Utrka će prolaziti kroz predivan krajolik između planina Vran i Čvrsnica, uz jezero Blidinje i slikovita seoska naselja.

Registracije za sudionike otvorene su od danas, a trodnevni program u Parku prirode Blidinje donosi ne samo uzbudljive biciklističke utrke već i raznolike aktivnosti za sve posjetitelje. .

Organizatori očekuju dolazak tisuće posjetitelja i promociju Parka prirode Blidinje kao izvrsne destinacije za outdoor aktivnosti. Festival je prilika da se ljubitelji biciklizma i prirode okupe, uživaju u adrenalinskim izazovima, ali i otkriju ljepotu hercegovačkog kraja.

error: Content is protected !!