Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, zamjenik premijera FBiH Toni Kraljević i federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, održali su sastanak s rukovodstvom Javnog poduzeća Autoceste FBiH predvođenim direktorom Denisom Lasićem.

Direktor Lasić je upoznao delegaciju Vlade Federacije BiH s radovima koji se izvode na autocesti na Koridoru Vc, planiranim rokovima za dovršenje radova na ugovorenim dionicama, nedostajućim sredstvima na već ugovorenim dionicama, ali i dinamikom ugovaranja preostalih dionica.

Istaknuti su izazovi sa kojima se suočavaju Autoceste FBiH posebno u dijelu osiguranja vlastitih sredstava za predfinaciranja projekata u visini preko 300 milijuna KM i utjecaj ove činjenice na raspoloživost budućih kreditnih aranžmana i servisiranja postojećih obaveza društva.

Uzimajući u obzir strateško opredjeljenje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koja izgradnju autoceste na Koridoru Vc određuje kao prioritetni cilj Vlade, premijer je izrazio nedvosmislenu podršku upravi JP Autoceste FBiH da nastave s realizacijom započetih projekata.

Tom prilikom još jednom je istaknuta potreba da se u idućem razdoblju pojačaju aktivnosti na ugovaranju projekata za izgradnju cjelokupne trase autoceste.

Ljubuški portal

error: Content is protected !!