HPD Vrlosinj Ljubuški organizirao je protekle nedjelje uspon na Sv. Mihovila, više od 40 zaljubljenika u prirodu iz Ljubuškog i okolice posjetilo je ovaj vrh koji je dijelom Vrgorskog gorja 1245m/nm.

Sveti Mihovil je svojom piramidalnim oblikom jedan od najprepoznatljivijih vrhova Zabiokovlja, manjeg planinskog lanca istočno od Biokova, uspon na ovaj vrh je također zahtjevan, posebno u drugog polovici uspona – potrebno je oko 2 sata kako bi se na vrh uspelo od sela Zavojane. Vidici s vrha su na Biokovo, otoke Korčulu i Hvar, poluotok Pelješac, Hercegovinu..

“To je onaj mali vrh što sramežljivo viri desno od Matokita kad ga gledamo iz Ljubuškog. Iako se nama čini da je manji od Matokita, kad dodjete do ispod njega vidite koliko je to zapravo impozatni piramidni vrh kojeg još nazivaju Dalmatinskim Materrhorn-om.Još je vrlo zanimljiv iz razloga što je on bio inspracija Stipi Božiću za buduće alpinističke pothvate jer je se rodio u podnožju planine u selu Zavojani odakle je i krenuo naš start.Iako je planinarska staza teška i traži punu koncentraciju planinara da oprezno gazi po kamenjaru, ipak je to planina sa prekrasnim pogledima i svakako ju vrijedi ispeti.Pozdrav do novog druženja. ” poručuju iz HPD Vrlosinj Ljubuški

Izvor : Radio Ljubuški / Perica Biško

error: Content is protected !!