Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o imenovanju članova Radnog tima u Bosni i Hercegovini za izradu plana reformi za provedbu Plana rasta za Zapadni Balkan, kojim će predsjedati Borjana Krišto, predsjedateljica Vijeća ministara BiH.

Članovi Radnog tima su predsjednici vlada Federacije BiH i Republike Srpske Nermin Nikšić i Radovan Višković te državni ministri vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, komunikacija i prometa Edin Forto, financija i trezora Srđan Amidžić, pravde Davor Bunoza, kao i entitetski ministri financija Toni Kraljević i Zora Vidović.

U Radni tim imenovano je 10 županijskih premijera, i to Predrag Čović, Marija Buhač, Tahir Lendo, Ivan Vukadin, Nihad Uk, Edin Ćulov, Irfan Halilagić, Đuro Topić, Nezir Pivić, Nijaz Hušić i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nišić, uz direktore Direkcije za ekonomsko planiranje i Direkcije za europske integracije Zorana Zeljku i Elviru Habotu.

Radni tim je nadležan za izradu plana reformi za provedbu Plana rasta za Zapadni Balkan sukladno rokovima koji budu određeni kao dio Plana rasta Europske komisije. Izrada plana reformi zahtijevat će proces političkog i tehničkog usuglašavanja u BiH i intenzivniji dijalog s dužnosnicima Europske komisije.

Prethodno je na sjednici usvojena Informacija Direkcije za ekonomsko planiranje BiH o aktivnostima ad hoc Radnog tima Vijeća ministara BiH za izradu plana reformi za provedbu Plana rasta za Zapadni Balkan, koji je imenovan krajem studenog prošle godine. Taj ad hoc tim je završio svoj zadatak pripremom inicijalnog nacrta plana reformi koji je upućen Europskoj komisiji početkom prosinca 2023. godine, navedeno je u priopćenju Vijeća ministara BiH.

Ljportal

error: Content is protected !!