Rukometaši Izviđač Agrama u srijedu, 31.1.2024., igraju zaostalu utakmicu 3.kola BH Telecom premijer lige protiv Hercegovine iz Nevesinja.

Tim povodom, danas je u prostorijama Izviđača u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom održana konferencija za novinare.

Prvi se novinarima obratio voditelj momčadi Nedan Zovak koji je govorio o pripremama rukometaša Izviđača za utakmicu protiv Hercegovine i nastavak premijerligaške sezone. Zovak je istaknuo da je Izviđač s pripremama počeo 8.siječnja, nakon toga odigrao humanitarnu utakmicu u Žepču koja je bila za njihovu sugrađanku Anju Sarajlić, vikend nakon toga su odigrali utakmicu u Trogiru, a zbog negrijanja GŠD u Ljubuškom, zahvaljujući sponzorima i prijateljima, jedan dio priprema su odradili u Makarskoj, a nakon toga sudjelovali na turniru u Labinu gdje su osvojili treće mjesto u vrlo jakoj konkurenciji.

Zovak je izrazio radost cijelog kluba što je humanitarna akcija za Anu Sarajlić uspjela, te uputio zahvalnost domaćinima u Trogiru, sportskim prijateljima i domaćinima u Makarskoj – hotelu Biokovo i Apfel centru, te domaćinima u Labinu na odličnom prijemu i izvanrednoj organizaciji turnira. Uputio je riječi zahvale i svima ostalima koji su pomogli da Izviđač odradi kvalitetne pripreme pred nastavak sezone.

Trener Toni Čolina govorio je o pripremnim utakmicama, stanju u momčadi, te najavio utakmicu s Hercegovinom i nastavak premijerligaške sezone.

Posebno se osvrnuo na utakmicu protiv Trebnja na turniru u Labinu, jer je ona, kako je naglasio, najbolje pokazala igračku sliku Izviđača pred nastavak sezone. Ukazala je na određene dobre stvari u igri Izviđača, ali i na one koje treba popraviti. Kazao je da u momčadi nema novih imena i da Izviđač u nastavak sezone kreće sa starim kadrom, ali s novim fokusom i fizičkom nadogradnjom. U nastavku sezone očekuje povratak u momčad kapetana Milana Vukšića i Mihaela Bebeka što će biti najveća pojačanja u proljetnom dijelu sezone. Vukšić i Bebek bi krajem veljače trebali krenuti u trenažni proces. Kao najteže utakmice u drugom dijelu sezone izdvojio je gostovanja kod Borca, Gračanice i Slobode. S obzirom da u drugom dijelu sezone Izviđač neće imati europskih utakmica momčad  će imati više vremena za pripreme i uigravanje što će joj, kako vjeruje, donijeti novu svježinu. Pozvao je sve navijače da dođu na utakmicu protiv Hercegovine i vide što je Izviđač radio na pripremama.  

Kapetan Ivano Pavlović naglasio je da je stanje u momčadi odlično. Kaže da su se igrači odmorili i fizički i psihički prije nego što su ušli u novi trenažni proces i prijateljske utakmice koji su im pomogli da se zbliže i podignu se u svim segmentima na višu razinu. Dodao je da jedva čekaju nastavak prvenstva u koji ulaze bez ikakvih kalkulacija i u svaku utakmicu će ući maksimalno i samo s jednim ciljem, da pobijede. Drži da će drugi dio sezone biti puno lakši od prvog, jer u prvom dijelu, zbog europskih obveza, i nisu imali toliko vremena za uigravanje momčadi već su non stop igrali utakmice i određeno vrijeme provodili na putovanjima, posebice u nekoliko europskih zemalja.

Kružni napadač Matej Ljubić potvrdio je Pavlovićeve riječi o dobro odrađenim pripremama i većoj uigranosti momčadi. Kada je u pitanju nastavak sezone drži da će gostovanja Izviđača kod Borca, Gračanice i Slobode odlučivati o tome tko će biti prvak ove sezone.

Odgovarajući na pitanje novinara tko su najveći favoriti za titulu prvaka, trener Čolina je odgovorio da je to nepobitno momčad Izviđača. Kao najveće suparnike naveo je da Borac ima odličnu momčad i igrače, da Gračanica ima odličnu rotaciju, puno veću nego sve ostale momčadi, da je Vogošća ta koja može svima pomrsiti planove, da svakako treba računati i na Slobodu, ali i da ima još nekoliko vrlo kvalitetnih momčadi koje mogu iznenaditi.

Na pitanje o tome je li se kroz pripreme, u konkurenciji za prvu momčad nametnuo netko od mlađih igrača Čolina je odgovorio da je konkurencija odlična i da ga je nekoliko igrača iznenadilo svojom spremnošću u pripremnom razdoblju. Naglasio je da će sve to nastojati iskoristiti u nastavku sezone i svim igračima dati priliku da pokažu koliko mogu.

U nastavku konferencije Čolina se, odgovarajući na pitanja novinara, osvrnuo i na nastupe reprezentacija BiH i Hrvatske na Europskom rukometnom prvenstvu, a Pavlović i Ljubić na to kako je bilo igrati europske utakmice protiv igrača koji su nastupili na Europskom prvenstvu, posebice onih koji su igrali sinoćnje finale prvenstva.

Utakmica Izviđač Agram – Hercegovina igra se u srijedu, 31.siječnja 2024. godine, u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom, s početkom u 18 sati.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!