Predstavnici biciklističkog kluba Ljubuški danas su Rehabilitacijskom centru za osobe s teškoćama u razvoju Ljubuški i Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama “Duga” Ljubuški uručili posebnu vrstu bicikla za osobe s posebnim potrebama.

Predaja tog funkcionalnog bicikla, namijenjenog svim dobnim uzrastima, izvršena je u Rehabilitacijskom centru za osobe s teškoćama u razvoju Ljubuški, a vrijednost donacije, odnosno bicikla sa svom pripadajućom opremom iznosi preko 4 100 eura.

Nemoguće je opisati radost korisnika Rehabilitacijskog centra i djece s posebnim potrebama “Duga” Ljubuški kada su članovi biciklističkog kluba dovezli bicikl, a posebice kada su se svi na njemu provozali. Dok je jedan od korisnika vozio bicikl svi ostali su ga podržavali uzvikujući njegovo ime i pljeskom nagrađivali njegovu vožnju.

Nakon vožnje, koja je trajala oko sat vremena, član Upravnog odbora BK Ljubuški Ivan Bubalo je službeno uručio bicikl ravnateljici Rehabilitacijskog centra za osobe s teškoćama u razvoju Ljubuški Mariji Kikaš  i predsjednici Udruge roditelja djece s posebnim potrebama “Duga” Ljubuški Zori Skoko, a one su uzvratile zahvalnicom Biciklističkom klubu.

Humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za kupnju bicikla BK Ljubuški počeo je još u listopadu prošle godine.

„ Još prije toga mi u BK Ljubuški smo razmišljali što bi korisno mogli napraviti za naš grad. Ciljna skupina kojoj smo najviše željeli pomoći bile su nam osobe s teškoćama u razvoju i djeca s posebnim potrebama. S obzirom da mi imamo privilegiju voziti se svaki dan htjeli smo i njima omogućiti da i oni probaju kako je to voziti bicikl. Tako smo na 10. Ljubuškoj biciklijadi organizirali humanitarnu tombolu, na kojoj smo prikupili oko 3 000 KM, zahvaljujući našim gospodarstvenicima koji su nam dali donacije u vidu poklon paketa, i kojima se ovom prigodom zahvaljujem. Međutim, ta nam sredstva nisu bila dovoljna  pa smo uz pomoć grada Ljubuškog i JP Parkovi uspjeli prikupiti i ostatak sredstava za nabavku bicikla. Moj osobni dojam, a vjerujem i svih ostalih, nakon danas viđenog i dječje radosti, je da je nabavka ovog bicikla bila pun pogodak“, kazao je za Radio Ljubuški član BK Ljubuški Ivan Bubalo.

Ravnateljica Rehabilitacijskog centra Marija Kikaš istaknula je da se radi o vrlo vrijednoj i korisnoj donaciji.

„Ova donacija je za nas vrlo bitna i važna iz razloga što će apsolutno svi dobni uzrasti moći koristiti ovaj bicikl, što znači da će svi oni, od trogodišnjeg djeteta do najstarije osobe u centru, moći koristiti bicikl s podesivim značajkama i karakteristikama koje ono ima. Uistinu nas veseli ova hvale vrijedna donacija koju nam je omogućio BK Ljubuški i koristim ovu priliku da im se od srca zahvalim. Hvala im i na tome što su prepoznali i važnost djelovanja našeg centra i samim time dali nemjerljiv doprinos našem daljnjem radu i razvoju“, istaknula je Kikaš.

Riječi hvale nije štedjela ni predsjednica Uduge „Duga“ Ljubuški, Zora Skoko.

„Prvo bi se zahvalila BK Ljubuški koji je organizirao humanitarnu akciju i prikupio sredstva za kupnju bicikla. Kao što smo već danas vidjeli bicikl je jedno oduševljenje za djecu, ali i za nas ostale. Nema sumnje da će ono biti od velike koristi za naše članove i korisnike“, kazala je Skoko.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!