Nogometaši Ljubuškog počeli su s pripremama za nastavak nogometne sezone počeli 21. siječnja.

Podsjećamo, NK Ljubuški u nastavak sezone ulazi s prvog mjesta na prvenstvenoj ljestvici.

NK Ljubuški je u 14 odigranih utakmica osvojio 29 bodova koliko ima i drugoplasirani Klis i ima dva boda više od trećeplasiranog Kruševa i četveroplasiranog Brotnja.

Ljubuški je kraj sezone odigrao izvanredno, ostvario je sedam uzastopnih pobjeda, među kojima su većinom one protiv momčadi s vrha prvenstvene ljestvice, prije toga je imao dva remija. Doista impresivan niz.

U prvenstvo se ušlo nešto lošije, ali je u nastavku prvenstva ste to nadoknađeno.

Povodom početka priprema za nastavak sezone u programu Radija Ljubuški ugostili smo trenera nogometaša Ljubuškog Andreja Markića.

Na početku razgovora Andrej se kratko osvrnuo na prvi dio prvenstva.

„Prije početka prvenstva ostali smo bez sedam igrača i to je trebalo nadoknaditi i uigrati momčad. Dosta igrača je iz juniorske momčadi prešlo u seniorsku i to je, posebno za njih, bila velika promjena. Dakle, u prvi dio smo ušli s malo tih amplituda, sazrijevanja, preslagivanja, s toga se nije čuditi da nekoliko prvih utakmica nismo odigrali kvalitetno kao drugi dio sezone. Sa svakom utakmicom momčad je sazrijevala i to se moglo vidjeti na terenu. Na kraju sezone se moglo vidjeti da bi ova momčad, sastavljena uglavnom od mladih domaćih igrača, mogla parirati i momčadima iz Prve lige F BiH, koja je rang natjecanja iznad nas. Radimo puno, radimo kvalitetno tako da mislim da su i uprava i vodstvo kluba zadovoljni onim što se događa u klubu i oko kluba“, kaže Markić.

S pripremama su, kaže, krenuli 21. siječnja i već odigrali jednu prijateljsku utakmicu protiv momčadi Tomislavgrada.

Plan nastavka priprema je razrađen u potpunosti i dogovoreno je više pripremnih utakmica. Prva od njih je protiv momčadi Jaruna u srijedu u 15 sati na Babovcu. Markić je pozvao sve ljubitelje nogometa da dođu pogledati tu utakmicu i vidjeti kako nakon petnaestak dana priprema izgleda momčad Ljubuškog. Što se tiče ostalih pripremnih utakmica dogovoreni su susreti s Posušjem u Posušju, s Dugom Resom, s Mladosti Doboj – Kakanj, s Neretvom i Čapljinom.

Kada se radi o igračkom kadru dogodilo se nekoliko promjena. Tako je iz kluba otišao vratar Antonio Brkić koji je prešao u Jadran LP, a došla su tri nova golmana, dva povratnika Mate Ilić i Josip Puljić, te Lovro Maslać iz Čapljine. U momčad se vratio i Mario Puljić.

Naglašava da klub nema imperativ ulaska u Prvu ligu F BiH već da je njihov sportski imperativ biti prvak.

„ Nastavit ćemo tamo gdje smo stali. Nastojat ćemo nastavit niz pobjeda iz prvog dijela sezone bez ikakva opterećenja s jedinim pritiskom na osobnom radu i napretku. Očekujemo uzbudljivo proljeće i dat ćemo sve od sebe da kraj sezone završimo na prvom mjestu na ljestvici“, ističe Markić, govoreći o planovima za drugi dio prvenstva.

Kao najveće konkurente za naslov prvaka ne izdvaja ni jednu momčad posebno, ali ističe da su to uglavnom klubovi koji su trenutno u gornjem dijelu ljestvice.

S posebnom radošću ističe rad omladinske škole kluba, naglašavajući da su seniori nus produkt onoga što se radi u omladinskoj školi.

„Omladinska škola je posebno napredovala u posljednje dvije godine. Od 120 došli smo do 250 dječaka učlanjenih u našu omladinsku školu. Morali smo angažirati više trenera i ostalih stručnih osoba za rad s tim dječacima. Nastojimo im biti na raspolaganju ne samo nogometno, nego i što se tiče njihovog zdravstvenog, fizičkog i psihološkog razvoja. Svakim danom poboljšavamo uvjete što se tiče infrastrukture. Napravili smo igrališe 40×20 s umjetnom travom i reflektorima. Radimo na rasvjeti pomoćnog terena, uradili smo navodnjavanje glavnog terena, sve svlačionice su dijelom, a uskoro će biti i kompletno renovirane, imamo malu teretanu, sve prostorije će imati grijanje, sva djeca od 2012. do 2019 godišta rade u dvorani „Central“ tu u gradu, tako da mislim da se dosta toga dobro posložilo“, kaže Markić uz zahvalu svima koji rade u toj školi.

To su: Ivana Rozić koja je na Kineziologiji, Filip Markotić, kineziolog Marin Pavlović, kineziolog Luka Herceg, Nikola Granić s UEFA „B“ licencom, kineziolog Martin Ivanković, Luka Noah Šimić polaznik kineziologije, s tim da su svi treneri polaznici jednih od Uefinih licenci, mag. fizioterapije Ante Medić i Josip Jelinić.

Kao prioritet u idućem razdoblju ističe veliku umjetnu travu na pomoćnom terenu, jer je bez kvalitetne infrastrukture teško napraviti veći iskorak.

„Uvijek se postavlja pitanje, je li klub ima ambiciju ući u Prvu ligu F BiH, naravno da ima. Međutim, moje mišljenje je da prvi iskorak treba biti napraviti umjetnu travu kako bi sva naša djeca imala odlične uvjete za rad, a Prva liga F BiH će nakon toga doći sama po sebi. Recimo, sad smo sa puno lošijim uvjetima prvi na ljestvici, a kada još poboljšamo uvjete to znači i veći broj djece i kvalitetniji rad. Uglavnom, moje je mišljenje da ljubuški nogomet ima dobru budućnost“, kaže na kraju razgovora Markić.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!