Fantastična atmosfera vladala je večeras u Ljubuškom na “Prvom Kotiginom Ljubuškvizu” kako ga je sam najavio sam Dean Kotiga.

Ovaj pub kviz održan je u sklopu programa svečanog obilježavanja Dana Grada Ljubuškog u su organizaciji Grada, Turističke zajednice i HKD Napredak podružnice Ljubuški.

Okupljeni kvizaši, njih preko 200 raspoređenih u 41 ekipi u opuštenoj atmosferi odgovarali su na pitanja općeg znanja kojima ih je “rešetao” poznati kvizolovac.

Uz Ljubušake na kvizu su se mogla vidjeti poznata lica domaće pub kviz scene iz Hercegovine ali i poznata kvizaška lica iz Hrvatske koja redovito prate Deana Kotigu na njegovim kvizovima.

Priliku da prisustvuju događaju u društvu gradonačelnika Vedrana Markotića sa suprugom Anom i njegovih suradnika nisu propustili ni gosti grada; prof.dr.sc. Goran Bandov, prof.dr.sc.Vanda Babić Galić, prof.dr.sc Božo Skoko, mr.sc. Zvonimir Frka Petešić, te Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine ZŽH.

Zanimljiv i širok spektar pitanja bio je pravi izazov te se na trenutak moglo vidjeti i pokoje zabrinuto lice.

“Svugdje sam radio ovaj kviz ali ovako dobrih nagrada kao večeras nije bilo” kazao je u svom uvodu Kotiga komentirajući nagrade za prva tri mjesta koje su osigurali organizatori i pokrovitelji.

“Prvi put sam u Ljubuškom i mogu reći kako imate puno toga za pokazati, uspio sam u jednom danu nešto vidjeti,bio sam na Kravici,na tvrđavi, u vinariji Jure Sušca, restoranima morat ću doći ponovo da vidim sve što imate ponuditi. ” kazao je s lakoćom i urođenim šarmom kojim je vodio ovu zabavnu i zanimljivu večer. “Rođendan je grada pa nek bude veselo i opušteno! “

Posebnu pažnju privikla su mu tradicionalno pubkvizovska imena ekipa koje je kroz šale iskomentirao poput “Jedva se okupili”, “Parno kazalište”, “Nekulturno umjetničko društvo”, “Kulturološka sirotinja”, “Pande”, “Ko Ti Ga je smjestio “,”Hipnokvizirani”,”Eritrociti”,”Harry Potjera”,”Đe me nađe”,”Los chicos mejores”..i druge

Nakon prve serije od 21 pitanja i pauze uslijedio je drugi serija i niz od 21 pitanja ” Već nakon prve serije imamo odličan prolaz i rezultat svih ekipa jer najlošija ekipa ima više od 50% točnih odgovora, što je pokazatelj kvalitete!” komentirao je Kotiga pohvalivši sudionike.

Nakon drugog kruga i zbrajanja bodova dobili smo pobjednike:

Prvo mjesto: ekipa “Rogotinaikos”

Drugo mjesto: ekipa “Op Šic”

Treće mjesto: ekipa “Jedva se okupili”.

Da ovo nije prvi i posljednji kviz ovog tipa u Ljubuškom po završetku potvrdio nam je Kotiga “Uskoro se vidimo ponovo, prezadovoljan sam svime, ekipe su bile jake, radujem se ponovnom dolasku i druženju u Ljubuškom!”

Bjanka Medić Gordana Ilić Radio Ljubuški

error: Content is protected !!