Ministrica financija Županije Zapadnohercegovačke i dopredsjednica Vlade ŽZH Blagica Leko posjetila je Studentski centar Sveučilišta u Mostaru i u razgovoru sa ravnateljicom Anitom Glibić doznala kako ova institucija funkcionira, koji su projekti planirani u ovoj godini, a naglasak razgovora je bio na uvjetima koje u ovoj instituciji imaju studenti iz ŽZH.

Ravnateljica Glibić je tijekom razgovora istaknula kako je broj studenata iz ŽZH smještenih Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru ove godine povećan u odnosu na ranije akademske godine, ali i raste broj studenata iz spomenute županije koji koriste usluge studentske menze.

-Prije svega, zahvalna sam na ovom susretu jer u našim ranijim razgovorima ministrica Leko je rekla da nije imala priliku posjetiti naš Centar i jako mi je drago što je odvojila vrijeme za ovu posjetu. Potpora Vlade ŽZH Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru nikada nije izostala i vjerujemo da će se ovaj prijateljski i partnerski odnos nastaviti i u budućnosti. Trenutno imamo 114 studenata smještenih u Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru koji dolaze iz ŽZH, dok je ranijih godina taj broj bio 92 studenta. Osim toga, jako je važno naglasiti da imamo 102 studenta iz ŽZH koji koriste usluge naše studentske menze. Podatci nam govore kako su ti studenti do sada iskoristili 2000 obroka i ja ću iskoristiti ovu priliku da pozovem i ostale koji to do sada nisu učinili da iskoriste ovu uslugu jer zaista naša studentska menza pruža vrhunsku uslugu i sigurno nigdje ne mogu jedan cijeli meni dobiti po cijeni od 3,5 KM. Naravno da to nije tržišna cijena naše usluge, ali zahvaljujući ovakvim partnerima kao što je Vlada ŽZH i ministrica Leko, naš Centar je u mogućnosti studentima pružiti i ovakvu vrstu usluge – izjavila je ravnateljica Glibić nakon sastanka, te dodala kako i ostale županije pružaju veliku potporu radu ove institucije.

2-2024-02-16-16-51-50-posjet6.png

Ministrica Leko je istaknula kako je impresionirana viđenim, te kako Vlada ŽZH i dalje podupirati sve projekte Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru.

– Danas sam imala priliku upoznati se sa svim onim što Studentski centar Sveučilišta u Mostaru pruža svim našim studentima, kako iz ŽZH, tako i svima onima koji su smješteni ovdje. Moram reći da sam impresionirana svim onim što sam vidjela ovdje. Županija Zapadnohercegovačka je u ovoj godini osigurala 350 000 maraka za Studentski centar Sveučilišta u Mostaru. To se odnosi za smještaj svakog studenta iz naše Županije u ovome centru, te za projekte koje ova institucija planira realizirati u ovoj godini. Kako bi iskazali da zaista podržavamo rad i projekte Studentskog centra, izdvojili smo dodatnih 24 000 KM. Moram reći kako će Vlada ŽZH i u budućnosti podržati sve projekte koji se odnose na poboljšanje studentskog standarda i koji će povećati kvalitetu studentskog života. Sama činjenica da ŽZH ima povećanje broja studenata koji su smješteni u Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru, te da se veliki broj studenata iz naše županije hrani u ovome Centru nas obvezuje da podržimo rad ove institucije – istaknula je ministrica Leko.

Tijekom razgovora o projektima, ravnateljica Glibić je naglasila kako je prioritet obnova studentske menze.

-Imamo jako puno projekata koje želimo realizirati. Kao prvo, to je rekonstrukcija našeg studentskog restorana koja će početi u pauzama kada studenti ne koriste menzu. Žurno je potrebna sanacija zidova koji su oštećeni, zatim klimatizacija i ventilacija koja je nužna u prostoru gdje sjedi 300 ljudi, a koja je rađena još 70-ih godina prošlog stoljeća, a svakako da treba izmijeniti i inventar. Planiramo i rekonstrukciju našega caffe bara koji će u budućnosti imaju odjel za pušače i za nepušače. Planiran je i dnevni boravak za studente gdje studenti mogu imati neke svoje aktivnosti i druženja. Ništa ovo ne bi bilo moguće bez potpore županije i subvencija koje su upravo osmišljene kako bi se sve spomenuto moglo realizirati – zaključila je ravnateljica Glibić.

Ministrica Leko i ravnateljica Glibić su nakon razgovora ručale u studentskoj menzi, te kroz razgovor sa studentima doznali njihove dojmove o životu u Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru. Sve ovo je još jedna potvrda da je Studentski centar Sveučilišta u Mostaru i dalje najbolji u Bosni i Hercegovini, te jedan od najboljih u regiji. 

Autor: Pogled.ba | RTV HB

error: Content is protected !!