U srijedu navečer u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg upriličena je Večer sjećanja na Andriju Zeljku te su dodijeljene nagrade najboljim autorima na natječaju za kratku priču “Andrija Zeljko” za 2023. godinu.

Pobjednička plaketa otišla je u ruke Vesne Rakić iz Ljubuškog čiju je priču “Ne metiljaj se u tuđa posla” tročlano stručno povjerenstvo u sastavu Zorica Jurilj, Mirela Lovrić i Marija Lovrić proglasilo najboljom.

Dio iz pobjedničke priče nazočnima su pročitali članovi Kluba kulture “Libuša” iz Ljubuškog: Boris Brkić, Mihaela Šimović i Tomislav Grbavac.

Drugo mjesto pripalo je Denisu i Aniti Peričić iz Varaždina za priču “Dedal i Ikar”, a treće mjesto Ruži Zubac-Ištuk iz Osijeka za priču “Isječci iz života”.

Na natječaj je pristiglo ukupno 20 priča iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Na spomenutoj večeri čitali su se i ulomci iz knjige “U ono vrijeme”, zbirke pripovijetki Andrije Zeljke koja donosi niz dosjetki iz širokobriješkog kraja.

U programu su sudjelovali: Frano Vukoja, Željka Šaravanja, Ljubo Mikulić, Ivan Kraljević, Miljenko Karačić, Marko Knezović, Gojko Jelić, Marinko Karačić i Srećko Slišković, navodi Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg.

Jabuka tv

error: Content is protected !!