Rukometašice Izviđača jučer su u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom svladale rukometašice Zrinjskog iz Mostara 29:26, na poluvremenu je bilo 14:13.

Bila je to tek druga pobjeda „Skautkinja“ u ovom prvenstvu, ali su tom pobjedom probudile nadu za ostanak u Premijer ligi.

Prvo poluvrijeme je proteklo u izjednačenoj borbi, rukometašice Izviđača stalno su vodile jedan do dva gola razlike, a gošće iz Mostara su stizale rezultat i nisu im dopuštale da se „odlijepe“, pa je prvo poluvrijeme završilo vodstvom domaćina 14:13.

U prvih 10 minuta drugog poluvremena Izviđač je lagano lomio otpor „Plemkinja“ pa je u 41.minuti rezultat glasio 21:16, a u 50. minuti 26:20 što je bila i najveća prednost domaćina u toj utakmici. Do kraja utakmice rezultatska prednost se nije smanjivala ispod tri gola razlike, a upravo tom razlikom su „Skautkinje“ i završile utakmicu, 29:26.

Kod Izviđača najefikasnija je bila Matea Nosić s devet postignutih golova, Anđela Boras, Džejla Mešić i Lana Jarak postigle su po pet, Lukrecija Krstičević tri i Lamija Ćatić dva gola.

Kod gošći najefikasnija Martina pandža koja je postigla 11 golova.

Lider na ljestvici je ekipa Gruda sa 24 boda, a prate je Borac i Hadžići sa po 22 osvojena boda, tako da nas do kraja očekuje velika borba za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Na začelju ljestvice su Zrinjski i Sloga sa šest, odnosno Izviđač sa četiri osvojena boda.

Nakon regularnih 20 kola prvih pet ekipa će igrati četiri kola za prvaka, a ekipe plasirane od 6. do 10. mjesta će igrati četiri kola u Ligi za ostanak.

Momčadi Izviđača predstoji velika borba za ostanak u ligi, a tek u nešto boljoj poziciji su rukometašice Zrinjskog.  

Pogledajte rezultate 13. kola, ljestvicu i raspored idućeg kola.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!