Donosimo rezultate nogometnih, rukometnih i odbojkaških klubova grada Ljubuškog koji su nastupili protekli vikend.

U 16. kolu, odnosno 1. kolu proljetnog dijela nogometnog prvenstva u Drugoj ligi F BiH – skupina Jug nogometaši Ljubuškog su poraženi na gostovanju u Buturović Polju od domaćeg Klisa rezultatom 2:1.

Sva tri gola na utakmici pala su u prvih 26 minuta.

Domaćini su došli u vodstvo već u 5. minuti golom Aida Kudre iz jedanaesterca, a Ljubuški je izjednačio šest minuta kasnije kada je mrežu domaćina zatresao Antonio Čuljak.

Konačni rezultat 2:1, postavio je Mirnes Jahić golom u 26. minuti susreta.

Ljubuški je nastupio u sljedećem sastavu: Lovro Maslać, Veselko Vištica, Mateo Mucić, Marin Brkić, Mario Puljić, Marko Čuljak, Nikola Granić, Antonio Čuljak, Gabrijel Puljić, Luka Bebek i Grgo Vasilj. Trener: Andrej Markić.

U igru su umjesto Gabrijela Puljića, Marija Puljića, Antonia Čuljka, Grge Vasilja i Nikole Granića ušli Stanko Mišetić, Josip Šošić, Bože Milas, Ilija Vego i Noah – Luka Šimić.

Na klupi za rezerve još su sjedili: Mate Ilić, Pero Puljić i Vinko Lauc.

Nakon ove pobjede Klis je preuzeo vodstvo na ljestvici sa 32 boda, drugi je Ljubuški s 29 bodova, a treće Kruševo s 28 bodova.

Odigrani su mečevi 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice nakon čega se sve zakompliciralo na vrhu, ali i na dnu prvenstvene ljestvice.

U 14. kolu rukometašice Izviđača poražene su na gostovanju od Knežopoljke iz Kozarske Dubice rezultatom 32:28.

Izviđač je na dnu ljestvice s četiri osvojena boda.

U idućem kolu, koje je na rasporedu 23. ožujka, rukometašice Izviđača će ugostiti Krajinu iz Cazina koja je trenutno peta na ljestvici s 12 osvojenih bodova.

Kolo je obilježio derbi Gruda i Hadžića, a gošće iz Hadžića slavile su uvjerljivim rezultatom 36:24.

Na vrhu ljestvice nikad zanimljivije posljednjih nekoliko sezona. Grude, Borac i Hadžići imaju po 24 osvojena boda i već u naredna dva kola bi moglo biti dosta toga jasnije jer Hadžići dočekuju Borac, a nakon toga Borac dočekuje Grude.

Na začelju ljestvice je „gužva“, Zrinjski i Sloga imaju po osam bodova, Izviđač je skupio četiri boda. Relativno mirni u sredini su Krajina s 12, Knežopoljka s 10 i Ilidža s 9 osvojenih bodova.

Nakon 18 regularnih kola očekuju nas po još četiri kola u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak, gdje će igrati po pet klubova prema plasmanu, tako da će do kraja Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice biti itekako uzbuđenja.

U 15. kolu Lige F BiH – skupina Jug rukometaši Izviđača 2 u Ljubuškom su svladali vodeću momčad na prvenstvenoj ljestvici, Bosnu iz Sarajeva rezultatom 34:27.

Najefikasniji u momčadi Izviđača 2 bio je Matej Šimić s 10 postignutih golova, Matej Radišić postigao je 5, Todor Milisavljević 4, a Petar Grbavac i Matej Čuvalo po 3.

Nakon poraza Bosne vodstvo na ljestvici preuzela je momčad Veleža iz Mostara s 26 bodova, druga je Sloga iz Uskoplja/Gornjeg Vakufa koja ima bod manje, a treća Bosna s 24 boda.

Izviđač 2, koji se natječe izvan konkurencije, je na 5. mjestu s 19 osvojenih bodova.

Odbojkašice OK Libero Ljubuški igrale su 12. kolo Lige Hercegovine.

U 12. kolu „Liberice“ su u subotu ugostile HŽOK Široki Brijeg.

Igralo se u tri kategorije: Kadetkinje, mlađe kadetkinje i djevojčice.

Igralo se standardno u svim kategorijama.

Podsjećamo prethodnu polusezonu protiv navedene ekipe Ljubušanke su izgubile, pa su, zbog izostanka Klare Rupčić i Jasmine Bulić, morale potpuno izmijeniti igračke uloge i pozicije.

Tako je na ovoj utakmici na poziciji libera debitirala mlada Ema Džajić (2010) gdje je igrala sa svojim starijim klupskim suigračicama (2007/8). Sve cure su pokazale složnost i volju da izvuku najviše što mogu. Prvi set je pripao gošćama, s velikom bodovnom razlikom, dok se u drugom odvijala prava drama. Rezultat je na kraju bio 32:30 za gošće.

U drugoj utakmici, mlađih kadetkinja, cure su odlično odigrale prvi set, no padom koncentracije i lošim prijemom izgubile su oba iduća seta pa je završilo 2:1 za gošće iz Širokog Brijega.

Djevojčice (2011/12) su doživjele još jedan poraz rezultatom 26:28, 18:25 (0:2) te upisale još jedan poraz.

Vikend iza Uskrsa odbojkašice Libera očekuje važan meč protiv ekipe Delminiuma.

Rukometaši Izviđača zbog EHF stanke nisu nastupali ovaj vikend. Prva iduća utakmica rukometaša Izviđača je utakmica četvrtfinala Kupa BiH protiv Borca iz Banja Luke. Utakmica se igra 20. ožujka u GŠD u Ljubuškom s početkom u 19 sati.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!