Misu Večere Gospodnje na spomen ustanovljenja Svete Euharistije i svećeništva na Veliki četvrtak 28. ožujka u župnoj crkvi župe Šipovača – Vojnići predvodio je župnik don Marin Skender.

Na početku misnog slavlja don Marin je zahvalio Nebeskom Ocu koji je, kako je kazao, upravo na Veliki četvrtak ostavio najdragocjeniji dar koji je mogao ostaviti čovječanstvu, presvetu euharistiju, presvetu obitelj. Naglasio je da je Isus na Veliki četvrtak ustanovio i svećenički red te pozvao da se na misi moli i za nova duhovna zvanja.

Razmatrajući otajstvo Kristove posljednje večere župnik je u svojoj homiliji posebno istaknuo Isusovu poniznost, naglašavajući da samo onaj tko ljubi može biti ponizan. Pozvao je vjernike na razmišljanje jesu li oni na strani onih poniznih ili na strani onih koji su izdali Isusa i onih koji Ga i danas izdaju.

Na kraju svete mise oltar je ogoljen kako bi se što bolje istaknula Isusova muka i smrt. Župnik je s ministrantima na ogoljeni oltar iznio Presveti Oltarski Sakrament pred kojim su vjernici neko vrijeme ostali u šutnji i molitvi.

Pri preuzimanju teksta s web stranice Radija Ljubuški potrebno je navesti izvor i dodati poveznicu na tekst, uz napomenu kako je zabranjeno i brisanje našeg loga sa fotografija.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!