Hotel Bigeste u Ljubuškom bio je središte događaja koji je oduševio ljubitelje rukometa. Rukometni klub Izviđač Agram organizirao je donatorsku večeru “Noć Izviđača”, okupivši brojne prijatelje, donatore, sponzore, simpatizere, te uglednike iz svih sfera društva, s jednim ciljem – podržati najtrofejniji klub našeg grada, viđestrukog osvajača naslova prvaka i pobjednika kupa BIH,Herceg Bosne i dugogodišnjeg sudionika europske rukometne scene. Klub koji ove godine puni 68 godina svoga postojanja jedan je od simbola Ljubuškog.

“RK Izviđač Agram je odgojna institucija jer desetljećima odgaja nove generacije, ovaj vječiti mladić svake sezone se oplemenjuje novom mladenačkom snagom i tako prenosi znanja, iskustva, sportsko i socijalno naslijeđe. Večerašnji skup znak je podrške naslijeđu ove sportske institucije i zalog za njenu budućnost.”

Na samom početku prisutnima se obratio  dugogodišnji član i kroničar kluba, novinar Nikica Šiljeg, predstavivši okupljenima najveće uspjehe Rukometnog kluba Izviđač Agram. Čitajući tako dijelove iz svoje knjige, Ljubuška rukometna priča, knjige na kojoj je radio posljednjih 5 godina, i koja na 505 stranica prati povijest rukometa u Ljubuškom. „Predstavljanje ove knjige bit će održano 3. svibnja 2024. u 20 sati ovdje u hotelu Bigeste “ najavio je Šiljeg.


Bila je to i prilika da predsjednik Rukometnog kluba Izviđač Agram Toni Kraljević  uruči prvo izdanje ove knjige dr. Draganu Čoviću, kao ovjekovječenom prijatelju Izviđača.
Nakon uvodnog dijela, pozornicu su preuzeli glazbenici iz benda Somnus. Uslijedio je posebno emotivan trenutak večeri posvećen zaslužnim članovima kluba, predsjednik kluba Toni Kraljević uručio je tako prigodan dar i buket gospođi Zdenki Pandžić dugogodišnjoj tajnici kluba koja odlazi u mirovinu. Tiha i samozatajna Zdenka dobra je duša našeg kluba i na ovaj način joj iskazujemo svoju zahvalnost. istaknuli su. Za dugogodišnji rad i vjernost koja traje 25 godina nagrađen je i uvijek nasmijan i srdačan, fizioterapet od milja zvani Nemec – Ante Bunoza.

Blagoslov svečane večere uputio je humački gvardijan fra Dario Dodig. Program je vodila Bjanka Medić, a tijekom večere bila je organizirana bogata tombola za sve goste. Tijekom večeri prikazana su tri filma posvećena RK Izviđač Agram, filmovi koji su posvećeni bogatoj baštini, uspjesima i povijesti kluba.

Noć Izviđača završila je uz osjećaj ponosa i zadovoljstva zbog ostvarenog, ali i s nadom u svjetliju budućnost rukometnog sporta u Ljubuškom. Ovaj događaj osvjedočio je podršku lokalne zajednice, pokazao zajedništvo, solidarnost i strast prema rukometu koji će zahvaljujući tome nastaviti oblikovati uspješno budućnost generacija koje dolaze.

Gordana Ilić / Bjanka Medić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!