Po prvi put s područja grada Ljubuškog na jednoj od najbržih popularnih brdskih/cestovnih europskih moto utrka u Austriji nastupao je naš ljubušak Veso Rakić osvojivši osmo mjesto u Open klasi do 750 ccm u izrazito teškim uvjetima sa motociklom Suzuki GSX-R 750 K1.

Utrka se održala 20.04.-21.04.2024.godine u Austriji.

Cijelu utrku je obilježila kiša i niska temperatura koja nije dozvoljavala postizanje radne temperature pneumatika, vidljivost je bila smanjena stvarajući otežavajuće uvjete svim natjecateljima iako se na istoj cestovnoj utrci postižu brzine čak do 300 km/h.

 Unatoč svemu naš ljubušak Veso Rakić je osvojio osmo mjesto i što je najvažnije odvozio je svoju prvu cestovnu/brdsku moto utrku bez padova i povreda.

Brdska utrka od Landshaaga do St. Martina je dio austrijskog nacionalnog prvenstva i europskog prvenstva u brdskim/cestovnim utrkama.

Gore spomenuta utrka se održava tradicionalno već 43 godine, a posebna je po tome sto je Andrea Nikolas Lauda, trostruki svjetski prvak u Formuli 1, vozio u ovom prvenstvu, svoju prvu utrku.

Samo 3 tjedna prije na Riječkom autodromu Grobnik u sklopu međunarodnog “Imega cupa”, a sve u organizaciji prestižnog “Bobo racinga”, Veso Rakić je osvojio prvo mjesto u prestižnijoj moto klasi 1000 sa svojim motociklom BMW S1000RR.

Našem sugrađaninu želimo puno sreće i uspjeha u daljnjim natjecanjima.

error: Content is protected !!