Od ljubuških sportskih klubova, koji svoje utakmice igraju predstojeći vikend, najvažniju utakmicu igraju rukometašice Izviđača.

One u subotu, 4. svibnja, u drugom kolu lige za ostanak, gostuju kod Zrinjskog u Mostaru. Utakmica se igra u dvorani na Bijelom Brijegu s početkom u 18 sati. Pobjedom nad posljednjeplasiranom ekipom Zrinjskog „Skautkinje“ bi osigurale ostanak u Premijer ligi. Ako dožive poraz u Mostaru za ostanak će im vjerojatno trebati pobjeda na domaćem terenu protiv Sloge 2013. U najboljem slučaju, ukoliko bi se „poklopili“ ostali rezultati, moguće je da Izviđač ostane u ligi i s jednim osvojenim bodom ili da do kraja prvenstva ne osvoji ni bod.

Nakon 19. odigranih kola, rukometašice Izviđača nalaze se na trećem mjestu u lige za ostanak i imaju 12 bodova, četvrta je Ilidža s devet i posljednji Zrinjski s osam osvojenih bodova.

Rukometaši Izviđača, koji su već osvojili i proslavili naslov prvaka u Premijer ligi BiH, u 25. kolu gostuju kod petoplasirane Sloge u Tuzli. Utakmica se igra u subotu, 4. svibnja, s početkom u 20 sati.

Rukometaši Izviđača 2 u 21. kolu Prve lige F BiH – skupina Jug gostuju u Kiseljaku kod istoimenog domaćina. Utakmica se igra u subotu, 4. travnja. „Skauti“ se trenutno nalaze na 6. mjestu prvenstvene ljestvice s 25 osvojenih bodova, a Kiseljak je pretposljednji sa šest osvojenih bodova iz 20 utakmica.

NOGOMET

Ovaj vikend na rasporedu je i 24. kolo Druge lige F BiH – skupina Jug u nogometu. Nogometaši Ljubuškog u ovom kolu su slobodni.

Inače, Ljubuški se nalazi na drugom mjestu prvenstvene ljestvice s 45 bodova iz 22 susreta, a na prvom mjestu je Kruševo s bodom više i istim brojem odigranih utakmica.

Kada je u pitanju Druga liga F BiH – skupina Jug vodstvo lige je ovaj tjedan objavilo jednu vrlo važnu informaciju koju prenosimo u cijelosti.

Tri kluba koja se natječu u Drugoj ligi FBiH – Jug, su dobila licencu za doigravanje za Prvu Ligu FBiH, NK Ljubuški , NK Međugorje, HNK Brotnjo Čitluk

Dok HNK Kruševo nema pravo nastupa u doigravanju, zbog nedostatka omladinskih selekcija.

Našim predstavnicima želimo svu sportsku sreću u ostvarenju krajnjega cilja i ulaska u veći rang.

“U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH održan je seminar za klubove Druge lige Federacije BiH grupa Centar, Sjever, Zapad i Jug u sklopu izvanredne primjene licenciranja za klubove Druge lige FBiH.

U sklopu izvanredne primjene licenciranja klubova, shodno Pravilniku o licenciranju, aplikaciju za dobivanje licence za sudjelovanje u natjecanju Prve lige FBiH za natjecateljsku sezonu 2024/2025 podnijeli su: FK Famos Hrasnica, NK Natron Maglaj (Druga liga FBiH Centar), FK Radnički Lukavac (Druga liga FBiH Sjever), NK Travnik, GNK Bratstvo Bosanska Krupa, NK Vitez, NK Romari Vitez (Druga liga FBiH Zapad), NK Ljubuški, NK Međugorje i HNK Brotnjo Čitluk (Druga liga FBiH Jug).

U doigravanju se igraju dvije utakmice i dva tima će izboriti plasman u viši rang.

ODBOJKA

Odbojkašice ljubuškog Libera čekaju doigravanje odnosno Final four u sve tri natjecateljske kategorije u kojima se natječu. Final four je na rasporedu krajem svibnja i početkom lipnja. U svim kategorijama na Final fouru će nastupiti četiri prvoplasirane momčadi, a susreti će se najvjerojatnije igrati na terenu prvoplasiranih momčadi.

U kategoriji kadetkinje odbojkašice Libera su nakon prvog dijela prvenstva zauzele četvrto mjesto s 21 osvojenim bodom iz 12 susreta. Prvi na ljestvici je OK Troglav, drugi OK Delmnium, a treći HOK Široki.

U kategoriji mlađe kadetkinje odbojkašice Libera su također prvi dio prvenstva završile na četvrtom mjestu s 18 osvojenih bodova iz 12 susreta.

U kategoriji djevojčice Libero je, također, četvrti s 22 osvojena boda iz 12 susreta.

BOĆANJE

Kada je u pitanju boćanje raduje činjenica da su boćari Rastoka iz Prologa izborili ostanak u ligi. Natjecanje su završili kao šesti na ljestvici. Prve četiri momčadi u prvenstvu nastavljaju borbu za naslov prvaka.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!