Donosimo rezultate rukometnih klubova grada Ljubuškog koji su nastupili protekli vikend.

Izviđač je još jednom pobjedom u sklopu 25. kola BH Telecom premijer lige nastavio svoj niz nepobjedivosti. U utakmici sa Slobodom, koja za „Skaute“ nije imala nikakav rezultatski značaj, osim prestiža, dok je Tuzlacima pobjeda je bila imperativ, kako bi ostala u utrci za plasman koji vodi u europska kup natjecanja, rukometaši Izviđača još jednom su pokazali svoj pobjednički karakter.
„Skauti“ su još jednom pokazali svoje zajedništvo koje je došlo do izražaja kad je bilo najvažnije i kojim su slomili otpor ambiciozne domaće momčadi.

Sloboda je dosta dobro otvorila utakmicu i u 7. minuti stigla do prednosti od tri gola (5:2). Stečenu prednost domaća momčad nije ispuštala, već ju je u 25. minuti povećala na pet golova (16:11). Do kraja poluvremena „Skauti“ su tek uspjeli ublažiti visoku prednost domaćih rukometaša pa se na odmor odlazi pri rezultatu 17:12 u korist rukometaša Slobode. Mora se reći da je visoke prednost rukometaša Slobode, na koncu prvog poluvremena, bila dosta plod loše realizacija u napadu „Skauta“, koji su neobičajeno puno promašili „zicer“ prilika te proslavili domaćeg vratara Zdravka Čajića.

Drugi dio utakmice bolje otvaraju rukometaši Izviđača, koji se u 37. minuti primiču na dva gola zaostatka (19:17). Sloboda u sljedeća dva minuta igre uzvraća s tri vezana gola i po drugi put u utakmici „bježi“ na prednost od pet golova (22:17, 39.minuta). Međutim, Trener Čolina, kako je pokazao kraj utakmice, vadi asa iz rukava. Naime, u igru uvodi sedamnaestogodišnjeg Todora Milsavljevića, koji pravi „nered“ u domaćoj obrani i za desetak minuta igre postiže 4 gola. Proradila je obrana, vratar Suljević skida nekoliko „zicera“ i od prednosti 22:17 u korist Slobode u 39. minuti, „Skauti“ su serijom 10:2 u 51. minuti stigli do prednosti od tri gola (24:27). Do kraja susreta domaći rukometaši nisu imali snage za preokret tako da su rukometaši Tonija Čoline mirno priveli utakmicu kraju i slavili rezultatom 31:29. Bila je to 17 pobjeda u nizu kojom su „Skauti“ još jednom potvrdili svoju dominaciju u BH Telecom premijer ligi.

Izviđač do pobjede sa šest golova predvodio je kapetan Ivano Pavlović. Todor Milisavljević i Filip Odak postigli su po četiri, a Matej Šimić i Luka Bubalo po tri gola.
Kad se utakmica lomila odličan je bio Haris Suljević s deset obrana i jednim postignutim golom dok je Aldin Alihodžić pridodao njih četiri.

Kod domaćina po pet golova postigli su Mario Pavlak i Haris Buljina, a po četiri Aleksandar Kurteš i Luka Knežević.

Sljedećeg vikenda slijedi stanka u natjecanju BH Telecom premijer lige zbog reprezentativng okupljanja. Utakmice posljednjeg 26.kola odigrati će se 19.05.2024. u kome će se Izviđač u svojoj dvorani ogledati s momčadi RK Konjuh iz Živinica.

Premijer liga BiH, sezona 2023/2024., 25. kolo.
Tuzla, 04.05.2024. u 20:00 sati.

RK Sloboda – RK Izviđač Agram 29:31 (17:13)

Tuzla, dvorana SKPC „MEJDAN“ Tuzla, gledatelja 200.
Suci: Nebojša Bejtović i Bojan Burazor (Kozarska Dubica).
Nadzornik: Boško Čađo (Kozarska Dubica).

RK Sloboda: Dragičević, Kurteš 4, Suhonjić 3, Anđelić, Mišetić 2, Čajić, Lukić, Knežević 4, Lončar, Buljina 5, Pavlak 5, Milkunić 3/1, Gabrieri, Janković 3, Skopljak, Grubić.
Trener: Mirko Mikić.

RK Izviđač Agram: Alihodžić (4 obrana, 1 sedmerac), Suljević (10 obrana, 1 gol), Vukšić 2, Milisavljević 4, Odak 4, Šević 1, Ljubić 2, Dedić, Šimić 3, Bubalo 3, Šaravanja 2, Pavlović 6/1, Sakić, Bebek 1, Purić 1, Lasić 1.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Sloboda 2 minuta, Izviđač 5 minuta.
Sedmerci: Sloboda 2/1, Izviđač 1/1.

Rukometašice Izviđača su u subotu, u drugom kolu lige za ostanak, poražene na gostovanju kod Zrinjskog u Mostaru 32:28, na poluvremenu je bilo 17:16 za Izviđač.

Prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno, najveća prednost jedne ekipe je bila dva gola razlike, a prednost je uglavnom bila na strani Izviđača.

Međutim, u drugom poluvremenu Mostarke ulaze u meč nešto agresivnije i u 39. minuti dolaze do četiri gola prednosti (22:18), u 42. minuti Izviđač se vraća na jedan gol razlike (22:21), u 44. minuti je 24:23, u 50. minuti 27:24, u 56. minuti ponovo četiri gola razlike (29:25), u 57. minuti 30:25 i tada je bilo jasno da će domaće igračice ostvariti pobjedu. Na kraju je završilo 32:28, „Plemkinje“ su ostvarile pobjedu od četiri gola razlike.

U drugom susretu drugog kola lige za ostanak rukometašice Sloge 2013. iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja su na domaćem terenu pobijedile Knežopoljku iz Bosanske Dubice 32:23.

Na ljestvici lige za ostanak na čelu su Sloga 2013. i Knežopoljka s 14 bodova, Izviđač je treći s 12, Zrinjski ima 10 i posljednja Ilidža 9 bodova.

U idućem kolu, koje je na rasporedu 11. svibnja, „Skautkinje“ će u Ljubuškom ugostiti Slogu 2013, a Zrinjski gostuje kod Ilidže.

Pogledajte snimak utakmice:

Ekipa rukometnog kluba Izviđač 2. u subotu je u Kiseljaku bila bolja od momčadi RK Kiseljak u utakmici 21. kola 1.ligi F BiH.Na poluvremenu bilo je 13:18 da bi na kraju mladi “Skauti” slavili rezultatom 27:37.Čestitke mladim “Skautima” na dobroj igri i pobjedi, a domaćinu na fer i sportskoj igri.Najbolji strijelci: Adriano Ćorić 6, Mihael Mandić 5,Mate Radišić 5, Lovro Majić 4,Vasilije Kovač 4.

NOGOMET

Ovaj vikend igrano je 24. kolo Druge lige F BiH – skupina Jug u nogometu. Nogometaši Ljubuškog u ovom kolu su bili slobodni.

Prvoplasirano Kruševo je odigralo neriješeno (2:2) na gostovanju u Neumu kod istoimenog domaćina, a trećeplasirano Brotnjo je u susjedskom derbiju na stadionu „Bare“ u Čitluku svladalo Međugorje rezultatom 2:0.

Ljubuški je zadržao drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvice s 45 bodova iz 22 susreta, na prvom mjestu je ostalo Kruševo s dva boda više, ali i utakmicom više od Ljubuškog, a trećeplasirano Brotnjo ima isti broj utakmica kao i Ljubušaci, ali bod manje

Kada je u pitanju Druga liga F BiH – skupina Jug vodstvo lige je prošli tjedan objavilo jednu vrlo važnu informaciju koju prenosimo u cijelosti.

Tri kluba koja se natječu u Drugoj ligi FBiH – Jug, su dobila licencu za doigravanje za Prvu Ligu FBiH, NK Ljubuški , NK Međugorje, HNK Brotnjo Čitluk

Dok HNK Kruševo nema pravo nastupa u doigravanju, zbog nedostatka omladinskih selekcija.

Našim predstavnicima želimo svu sportsku sreću u ostvarenju krajnjega cilja i ulaska u veći rang.

“U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH održan je seminar za klubove Druge lige Federacije BiH grupa Centar, Sjever, Zapad i Jug u sklopu izvanredne primjene licenciranja za klubove Druge lige FBiH.

U sklopu izvanredne primjene licenciranja klubova, shodno Pravilniku o licenciranju, aplikaciju za dobivanje licence za sudjelovanje u natjecanju Prve lige FBiH za natjecateljsku sezonu 2024/2025 podnijeli su: FK Famos Hrasnica, NK Natron Maglaj (Druga liga FBiH Centar), FK Radnički Lukavac (Druga liga FBiH Sjever), NK Travnik, GNK Bratstvo Bosanska Krupa, NK Vitez, NK Romari Vitez (Druga liga FBiH Zapad), NK Ljubuški, NK Međugorje i HNK Brotnjo Čitluk (Druga liga FBiH Jug).

U doigravanju se igraju dvije utakmice i dva tima će izboriti plasman u viši rang.

ODBOJKA

Odbojkašice ljubuškog Libera čekaju doigravanje odnosno Final four u sve tri natjecateljske kategorije u kojima se natječu. Final four je na rasporedu krajem svibnja i početkom lipnja. U svim kategorijama na Final fouru će nastupiti četiri prvoplasirane momčadi, a susreti će se najvjerojatnije igrati na terenu prvoplasiranih momčadi.

U kategoriji kadetkinje odbojkašice Libera su nakon prvog dijela prvenstva zauzele četvrto mjesto s 21 osvojenim bodom iz 12 susreta. Prvi na ljestvici je OK Troglav, drugi OK Delmnium, a treći HOK Široki.

U kategoriji mlađe kadetkinje odbojkašice Libera su također prvi dio prvenstva završile na četvrtom mjestu s 18 osvojenih bodova iz 12 susreta.

U kategoriji djevojčice Libero je, također, četvrti s 22 osvojena boda iz 12 susreta.

BOĆANJE

Kada je u pitanju boćanje raduje činjenica da su boćari Rastoka iz Prologa izborili ostanak u ligi. Natjecanje su završili kao šesti na ljestvici. Prve četiri momčadi u prvenstvu nastavljaju borbu za naslov prvaka.

DRUGI MEMORIJALNI TURNIR U RUKOMETU “IVANA I FILIP KRALJEVIĆ”

Rukometna akademija Izviđač pobjednik je u obje kategorije Drugog memorijalnog turnira u rukometu „Ivana i Filip Kraljević“ koji se igrao u kategoriji djevojčica rođenih 2009/10 i 2011/12.
Turnir se igrao dva dana, subota je bila rezervirana za igre u skupinama, a u nedjelju su igrane utakmice za plasman.

Najuspješnija ekipa je bila RA Izviđač koja je u obje kategorije osvojila prva mjesta.

A kako je bilo na turniru koje su bile najbolje ekipe i pojedinci na turniru pogledajte u galeriji slika.

„Hvala svim ekipama na sudjelovanju na turniru te gradu Ljubuškom i sponzorima koji su omogućili da sve ekipe poslije turnira počastimo sa ručkom u hotelu Bigeste“, naveli su iz Izviđača.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!