Neriješenim rezultatom u Kozarskoj Dubici (30:30) rukometašice Izviđača osigurale su ostanak u Premijer ligi BiH za rukometašice. Bila je to posljednja utakmica „Skautkinja“ u ovoj sezoni i za siguran ostanak u ligi matematički im je trebao najmanje bod, kojeg su u uzbudljivoj utakmici do samog kraja, na kraju i ostvarile. Neriješenim rezultatom i domaće rukometašice mogu biti zadovoljne jer su i one osigurale ostanak. Međutim, one imaju još jednu utakmicu do kraja u kojoj gostuju kod posljednjeplasirane Ilidže. Izviđač je neriješenim rezultatom izbio na čelo ljestvice za ostanak, ali ima utakmicu više od preostale četiri ekipe koje se natječu u ligi za ostanak. Sada Izviđač i Knežopoljka imaju po 15 bodova, Sloga 2013 bod manje, Zrinjski je na 12 bodova, a Ilidža je posljednja s 11 bodova.

Da nikad nije sve gotovo svjedoči rezultat druge današnje utakmice u kojoj je Sloga 2013 poražena na domaćem terenu od Ilidže (29:28) koja je ispala iz lige još u prošlom kolu. Slogi je za ostanak bio dovoljan neriješen rezultat u toj utakmici. Sada će se sve rješavati u posljednjem kolu u kojem Zrinjski dočekuje Slogu 2013, a Ilidža Knežopoljku. Ukoliko „Plemkinje“ na domaćem terenu svladaju Slogu 2013 izborit će ostanak u ligi, a iz lige ispadaju Sloga 2013 i Ilidža, ukoliko Sloga 2013 uspije u Mostaru uzeti bod ili dva iz lige ispadaju Ilidža i Zrinjski.

Vrijedi podsjetiti da su rukometašice Izviđača rezultatski vrlo loše odigrali prvi dio sezone koji su završile na posljednjem mjestu sa samo jednom pobjedom i dva osvojena boda. U drugom dijelu sezone u dvet utakmica ostvarile su četiri pobjede i kraj sezone dočekale na osmom mjestu s 10 bodova.

Onda je krenulo doigravanje, sve četiri utakmice su bile biti ili ne biti, a djevojke trenera Ivana Gige Lovrića su s dvije pobjede ( Ilidža i Sloga 2013), jednim porazom (Zrinjski) i neriješenim rezultatom večeras protiv Knežopoljke osigurale ostanak u ligi.

Čestitamo vodstvu kluba, treneru Ivanu Gigi Lovriću i svim igračicama, ostvarili su ono što je nakon prvog dijela sezone izgledalo nemoguće.

Večerašnjom pobjedom u derbiju kola protiv Borca iz Banja Luke rukometašice Gruda obranile su naslov prvakinja BiH. One su večeras na domaćem terenu, u utakmici koja je odlučivala o prvaku, uvjerljivo pobijedile Borac 39:26. Tom pobjedom Grude su, kolo prije kraja, „pobjegle“ Borcu na nedostižna četiri boda tako da u posljednjoj utakmici, u kojoj gostuju kod Krivaje u Zavidovićima, ne moraju strahovati za rezultat.

Čestitke rukometašica Gruda na osvojenoj tituli prvaka BiH.   

I momčad Izviđača 2 pobjedom nad Briješćem iz Sarajeva (50:19) završila je natjecanje u Prvoj ligi F BiH – skupina Jug. Uvjerljiva pobjeda Izviđača 2, a momci trenera Ivana Džolića posebno su uvjerljivi bili u drugom poluvremenu koje su dobili 27:10, prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 23:9.

Najefikasniji u redovima Izviđača bili su Mate Radišić sa 7, Vasilije Kovač sa 6, Mihael Mandić, Mile Lasić, Patrik Dodig, Todor Milisavljević i Mihael Miličević sa po 5 postignutih golova.

Druga momčad „Skauta“, koja se u ligi natječe izvan konkurencije, završila je prvenstvo na četvrtom mjestu s 29 osvojenih bodova iz 22 odigrane utakmice.

Čestitke vodstvu kluba, treneru Ivanu Džoliću i svim igračima koji su tijekom sezone nastupali za ovu momčad na izvanredno odigranom prvenstvu.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!