U organizaciji Doma zdravlja Ljubuški, u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, danas je organizirana akcija mjerenja vrijednosti krvnog tlaka i glukoze u krvi, na koju se odazvalo više od 150 naših sugrađanki i sugrađana.

Građani su s osmijehom i riječima hvale pristupili ovoj akciji uputivši okupljenim medicinskim sestrama Doma zdravlja Ljubuški iskrene čestitke za njihov dan ali i mnoge riječi zahvale i podrške njihovom svakodnevnom radu.

Po izvješću nakon održane akcije “Rezultati mjerenja nisu baš ohrabrujući, jer je 12 osoba imalo vrijednosti glukoze natašte veće od 6.1 mmol/L, a 23 osobe su imale povišene vrijednosti krvnog tlaka, veće od 140/90mmHg, a do sada se nisu liječili od hipertenzije. Kod jedne osobe su izmjerene vrlo visoke vrijednosti krvnog tlaka, više od 210/110 mmHg te je odmah upućen na daljnju obradu u našu zdravstvenu ustanovu.Ova naša akcija je samo kap u moru kojom smo željeli pokazati razmjere ovih zdravstvenih problema u našoj populaciji i ukazati na važnost njihove prevencije.

Sve Vas još jednom molimo da povedete brigu o svom zdravlju, da nam se javite u slučaju bilo kakvih tegoba ili povišenih vrijednosti gore navedenih parametara, kako bi mogli pravodobno reagirati.”poručili su iz Doma zdravlja Ljubuški

Pogledajte fotografije i video zapis :

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!