PRECIZNO SLIJETANJE KOSAČA

Datum i vrijeme održavanja: subota 25.5. – 9:00 h

Start – Cilj: Paragliding poletište „OBALE“ – Zapadni dio Butorovice – Ljubuško polje

Precizno slijetanje je natjecanje u kojem letači u nekoliko uzastopnih serija pokušavaju biti precizni kod slijetanja na određeno mjesto.

“DVA SLAPA” I “SCUNASTICUS”

LJUBUŠKA DESETKA SCUNASTICUS 10.4K

Datum i vrijeme održavanja: subota 25.5. – 18:30 h

Start – Cilj: rimski vojni logor – vodopad Kravica

Uzrast: 16+

Max vrijeme: 2 sata

Arheološka baština koja je dijelom zanemarena ili nije dovoljno iskorištena, ovim festivalom će ponovno doći u fokus društva, ali i institucije koje skrbe o očuvanju i prezentaciji kulturno-povijesnih dobara. Posebno valja istaknuti i oživljavanje najstarijeg ljubuškog toponima Pagus Scunasticus poznatog s antičkog spomenika koji govori o osnivanju rimskog veteranskog naselja 15. godine. Iz tog razloga naslov ove utrke nosi naziv po spomenutom toponimu te start utrke kreće od rimskog vojnog naselja Bigeste na Gračinama.

POLUMARATON DVA SLAPA 21.1K

Datum i vrijeme održavanja: subota 25.5. – 17:30 h

Start – Cilj: vodopad Koćuša – vodopad Kravica

Uzrast: 16+

Max vrijeme: 3 sata

Prizori koje polumaraton Dva slapa pruža natjecateljima su garancija užitka i doživljaja jednog od najljepših polumaratona u regiji. Početak utrke kod živopisnog krajolika uz vodopad Koćušu relaksirati će i najnapetije natjecatelje, a trčeći prvom polovicom staze uz rijeku Trebižat, nasipom „Bajer“ kroz Ljubuško polje stvorit će nezaboravno iskustvo svim zaljubljenicima u outdoor.

Besplatan koncert Crvene jabuke na platou iznad vodopada od 21.00 sat.

error: Content is protected !!