Dana 27.5.2024. u Sarajevu je održan događaj „Objedinjavanje znanja – Poticanje prosperiteta: Suradnjom ka smanjenju neuravnoteženosti na tržištu rada” na kojem je predstavljeno 6 novih lokalnih partnerstava za zapošljavanje koja, pored već uspostavljenih 20 partnerstava financira Europska unija kroz program Podrške Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje -Faza II, a koje stručno i tehnički podržava Međunarodna organizacija rada BiH.

Adebayo Babajide, zamjenik šefa Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini, uručio je certifikate o dodijeljenoj potpori predstavnicima 6 novih lokalnih partnerstava za zapošljavanje, a jedno od njih je i Lokalno partnerstvo Županije Zapadnohercegovačke, koje će se formalno uspostaviti i realizirati kroz projekt „Partnerstvom do zapošljavanja“. Provedba projekta „Partnerstvom do zapošljavanja“ će započeti u lipnju 2024. i trajati će 21 mjesec.

Glavni partner na projektu je JU Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke HERAG, a ostali partneri su Općina Posušje, Grad Široki Brijeg, Grad Ljubuški, Služba za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke, Tehnološki park Posušje, Srednja strukovna škola Posušje, Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića Ljubuški, Miviko doo Posušje, TT kabeli doo Široki Brijeg, Bigeste doo Ljubuški, Šišović Mesna industrija Rakitno d.o.o.

Pored navedenih partnera na projektu će sudjelovati i pridruženi partneri Ured Vlade ŽZH za EU integracije, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH, Ministarstvo gospodarstva ŽZH.

JU Herag ŽZH

error: Content is protected !!