Protekli vikend u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom je održana završnica državnog prvenstva za dječake i djevojčice 2011. godište i mlađi. U obje kategorije nastupile su ekipe RA Izviđač. Djevojčice su osvojile prvo mjesto i okitile se naslovom prvaka BiH, a dječaci su natjecanje završili na trećem mjestu.

Prvo o djevojčicama, jer one su ipak prvakinje.

Ostvarile su svih pet pobjeda. U skupini su redom dobile ŽRK Lokomotivu 20:12, ŽRK Novu Bilu 25:8 i Međugorje 18:8.

Kao prvoplasirane u skupini u polufinalu su se susrele s drugoplasiranom ekipom iz  ŽRK Knežepoljke iz Kozarske Dubice i svladele je rezultatom 14:9 (6:5).

U finalnoj utakmici, bile su bolje, od možda najjače škole rukometa u BIH ŽRK Krivaje,  njih su svladale rezultatom 15:13 (7:5).

Najbolji strijelac završnice bila je igračica Izviđača Ivana Ćuže s 23 pogotka, a najboljom igračicom završnice prvenstva proglašena je Tamara Matić iz Izviđača.

Dječaci Izviđača bili su drugi u skupini. U prvom susretu poraženi su od Maglaja 24:16, u drugom su svladali Slogu iz Prnjavora 18:16, a u trećem Viteza 17:13. U polufinalu su igrali protiv prvoplasirane momčadi iz druge skupine, Slobode iz Tuzle i poraženi su 16:15.

U utakmici za treće mjesto porazili su vršnjake iz susjednog Međugorja 23:18.

Najboljim igračem završnice proglašen je Emir Mulić iz Slobode, najbolji golman je Faris Halilović iz Maglaja, a najbolji strijelac Ajdin Mujkić iz Maglaja.

Protekli vikend igrana su još dva završna turnira državnog prvenstva na kojima su nastupili dječaci i djevojčice Izviđača.

Završnica prvenstva za dječake 2007. godište igrana je u Maglaju, a završnica prvenstva za djevojčice 2007. godište u Zavidovićima.

Dječaci su u Maglaju osvojili treće mjesto, a najboljim vratarem turnira je proglašen Marko Čuljak iz Izviđača.

Djevojčice su u Zavidovićima osvojile četvrto mjesto, a najbolji strijelac turnira je igračica Izviđača Džejla Mešić

NOGOMET

U 29. kolu Druge lige FBiH – skupina Jug, nogometaši Ljubuškog jučer su poraženi na gostovanju u Livnu od domaćeg Troglava 1918 rezultatom 4:0, na poluvremenu je bilo 0:0.

U prvom poluvremenu mreže su mirovale, a već početkom drugog poluvremena u 50. minuti, domaćine je u vodstvo doveo Mihael Šakić. Gosti iz Ljubuškog držali su se do 71. minute, a onda su Livnjaci u deset minuta postigli još tri gola i riješili utakmicu. Na 2:0 povisio je, svojim drugim golom, u 71. minuti Mihael Šakić, u 77. minuti na 3:0 povećava Josip Vidović, a u 80. minuti hattrickom Šakić postavlja konačnih 4:0.

 Ljubuški je nastupio u sljedećem sastavu:

Lovro Maslać, Tomislav Bošnjak, Veselko Vištica, Marin Brkić, Mario Puljić, Bože Milas, Gabrijel Puljić, Stanko Mišetić, Luka Bebek, Franjo Vučić i Grgo Vasilj.

U igru su, u drugom poluvremenu, umjesto Stanka Mišetića, Marina Brkića, Veselka Vištice i Maria Puljića ušli Nikola Granić, Noah – Luka Šimić, Mateo Mucić i Ilija Vego.

Ljubuški je ovim porazom sezonu završio kao treći na prvenstvenoj ljestvici bez obzira na ishod utakmice protiv Čapljine u posljednjem kolu. Prvoplasirano Kruševo i drugoplasirano Brotnjo su upisali pobjede u ovom kolu i zadržali vodeće pozicije. Kruševo je slavilo na gostovanju kod Međugorja s 2:0, a Brotnjo na gostovanju u Stocu, također, 2:0. Kruševo i Brotnjo imaju po 59 boda iz 27 utakmica. Međutim u 1. ligu F BiH ide Brotnjo s obzirom da Kruševo nije dobilo licencu za nastup u tom rangu natjecanja.

U posljednjem, 30. kolu, koje je na rasporedu 9. lipnja, Ljubuški će na Babovcu ugostiti Čapljinu. Brotnjo će ulazak u viši rang natjecanja proslaviti na utakmici s Turbinom iz Jablanice koja se igra 9. lipnja na stadionu Bare u Čitluku.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!