Danas su 63 kadetkinje i kadeta 42. generacije kadeta FUP iz MUP-a ŽZH u Kulturnom centru u Ljubuškom položili svečanu prisegu. Od 63. kadeta koji su položili prisegu 16 je žena i 47 muškaraca.
Kadeti su prisegu položili pred članovima svojih obitelji i prijateljima, brojnim političkim dužnosnicima i policijskim službenicima. Kadete je u dvoranu uveo koordinator, načelnik Ureda komesara Mario Boras.
Na samom početku pozdravio ih je ministar MUP-a u Vladi Županije Zapadnohercegovačke Mladen Bebek.


On je posebno istaknuo da Županija Zapadnohercegovačka već godinama nosi epitet jednog od najsigurnijih prostora za život u Bosni i Hercegovini, te je današnjom prisegom 63. mladih kadetkinja i kadeta dovršen proces kojim je MUP ŽZH dobio 101. mladog policijskog službenika unutar sustava. Time su upotpunjene sigurnosne strukture Županije Zapadnohercegovačke, a novi mladi policajci će svojim djelovanjem doprinijeti održavanju povoljne sigurnosne situacije na području Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega i Posušja.


Ministar je naglasio da od kadeta očekuje da svoj posao obavljaju profesionalno, savjesno i odgovorno za što će, kako je rekao, u njemu uvijek imati podršku. Bebek je istakao i gradnju Edukacijsko-obučnog centra koji će se prostirat na 14.000 četvornih metara, a po svom završetku predstavljat će jedan od najmodernijih objekata za obuku policijskih službenika ove vrste u regiji.


U ime kadetkinja i kadeta, prisutnima se obratila Antonija Rašić koja je kazala da je biti policajac čast i privilegija te u ime svih njih obećala da će svoj posao obavljati savjesno i časno na korist svih građana ŽZH. Zahvalila se koordinatoru, načelniku ureda komesara Mariu Borasu, kao i svim ostalim policijskim dužnosnicima i službenicima koji su im uvijek bili na usluzi.
Nazočnima se obratio i policijski komesar Uprave policije MUP-a ŽZH Ivan Brkić koji je nakon prigodnog obraćanja pročitao svečanu prisegu, koju su kadeti ponavljali za njim.


Po polaganju prisege Brkić im je čestitao na dobivanju čina policajac. On je ovu priliku iskoristio da se zahvali „ratnoj generaciji“ policijskih službenika od kojih većina, odlazi u mirovinu. Kazao je kako će već danas po polaganju prisege, kadeti biti raspoređeni u organizacijske jedinice Uprave policije MUP-a ŽZH.
Na kraju je riječi Božjeg blagoslova na sve prisutne, a posebno na kadete i nihov budući rad, zazvao humački gvardijan i župnik fra Dario Dodig.


Nakon završetka programa polaganja prisege izjave za Radio Ljubuški dalo je i četvero novih policajaca Ivana Galić iz Posušja koja je raspoređena u PU Široki Brijeg, Antonija Rašić iz Ljubuškog koja je raspoređena u PU Ljubuški, Ante Planinić iz Širokog Brijega koji je raspoređen u PU Široki Brijeg i Drago Petrović iz Ljubuškog koji je raspoređen u PU Ljubuški.


D. Vukojević / G. Ilić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!