Posljednja večer duhovne priprave za proslavu Presvetog Srca Isusova u Studencima, Uočnica, najsvečaniji je dio devetodnevne pobožnosti. Studenačko svetište je sinoć bilo ispunjeno vjernicima i hodočasnicima.

Večer je započela molitvom Zlatne krunice i pobožnošću, nakon čega je uslijedila misa koju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić, uz koncelebraciju don Ivana Perića, don Branka Šimovića i đakona Antonia Zirduma.

Središnji dio večeri bila je svečana procesija oko crkvenog dvorišta. Na čelu procesije išli su ministranti, mladi u narodnim nošnjama s crkvenim zastavama i kipom Srca Isusova, svećenici te vjernički puk. Po povratku u svetište, uslijedio je blagoslov.

Glazbeni dio programa upotpunio je župni zbor “Vrelo života” pod vodstvom Marka Petkovića, koji je pjevao za vrijeme pobožnosti, mise i procesije.

Župnik se zahvalio biskupu Petru Paliću za predvođenje misnog slavlja, kao i svim okupljenim vjernicima na njihovoj prisutnosti.

Današnja svečanost Presvetog Srca Isusova započela je ranim jutarnjim misnim slavljima u 7 sati, kojima je predsjedao don Tomislav Ljuban, župnik sv. Mateja iz Mostara. U 9 sati, misu predvodi don Bernard Marijanović, župnik iz Gabela Polja, dok će središnje svečano misno slavlje centralne proslave biti u 19 sati, a predvodit će ga fra Lazar Perica, svećenik šibenske biskupije.

Gordana Ilić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!