Ove godine pred Vama je drugo izdanje Trnjak Festa koji će i ove godine trajati dva dana. Glavni festivalski dio predviđen je za subotu 22. lipnja u prekrasnom ambijentu Gradskog parka u Ljubuškom.

Nakon veličanstvenog prvog izdanja gdje smo imali mogućnost kušati vina 24 proizvođača iz Hercegovine i Dalmatinske zagore, organizatori i ove godine obećavaju vrhunski događaj.

Kako nasadi ove sve popularnije sorte iz godine u godinu rastu, tako ćemo ove godine imati 26 izlagača koji ce predstaviti najbolje iz svojih podruma ali i 10 izlagača koji će biti zaduženi za gastro kutak.

Prvi dan u petak 21.Lipnja predviđeno je druženje medija, blogera i novinara koji će posjetiti vinarije koje proizvode vina od sorte Trnjak sa područja Hercegovine i Dalmatinske zagore. U Hercegovini ćemo posjetiti Podrum Vilinka na Sretnicama, Vinariju Čitluk i restoran Romancu u Mostaru.

Putovanje se dalje nastavlja uz samu granicu sa Republikom Hrvatskom u smjeru Vrgorca gdje će u mjestu Podprolog posjetiti Vina Erceg, a zanimljivo putovanje  završava u Imotskom gdje će se predstaviti lokalne vinarije u mozaik dvorani, a radi se o vrijednom remek djelu i kamenitom mozaičkom muzeju Imotske krajine. Dan završava u restoranu Tri Sunca gdje će se organizirati degustacijski meni u sljedovima, gdje ćemo upariti jela od lokalnih namirnica sa vinima od sorte Trnjak.

Drugi dan u subotu 22.6. je rezerviran za Ljubuški gdje će se u Kulturnom centru od 14 do 16 sati održati stručna predavanja na temu Trnjak, koja će voditi eminentni predavači: Edi Maletić, Milan Budinski, Željko Andabaka, Marijo Leko i Marina Vranješ.

Od 17 do 18 sati pod vodstvom sommeliera Daniela Čečavca u Gradskoj galeriji imati ćemo vođenu radionicu i degustaciju „Trnjak u kupažama“ na kojoj će se ukazati na ulogu Trnjka u različitim kupažama s ostalim vinskim sortama.

Od 19 sati u Gradskom parku u Ljubuškom početi će službeni dio Trnjak Festa, u sklopu kojeg će svi posjetitelji moći kušati najbolja vina od sorte Trnjak na jednome mjestu.

Prekrasni Gradski park će se tako na jednu večer pretvoriti u veliku eno-gastro ali i glazbeno-scensku manifestaciju, gdje će posjetitelji pored vrhunskih vina i gastro delicija moći uživati u nastupu renomiranih glazbenika.

Kao i prošle, tako i ove godine proglasiti će se dva ambasadora Trnjak Festa, koji će promovirati ovu sve popularniju sortu vinove loze.

Dobro došli na Trnjak Fest.

Link ulaznice ⬇️ 

https://entrio.ba/event/trnjak-fest-2262024-18618?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1LkSZV5ICZyratUvQsSUUL7-1enlXAzgzyYCgE5e-gr3vO78BclhwGsPc_aem_yOrVuvp1Ofbnoxr12uH3kQ

Promo

error: Content is protected !!