Hercegovina Cup 2024. koji se igrao na terenima odnosno u dvoranama Čitluka, Čapljine i Međugorja završen je ovog vikenda.

U Hercegovini, koja je proteklih dana bila središte nogometa, igrao se protekloga tjedna, od četvrtka do nedjelje.

Organizator turnira je Škola nogometa AS Međugorje u suradnji sa Arenom Pehar Međugorje, HNK Brotnjo i HNK Čapljina. Na ovome velikom međunarodnom dječjem nogometnom turniru četiri se dana nadmetalo preko 80 klubova i više od 1500 mališana iz BiH, Crne Gore, Albanije, Hrvatske. Utakmice su se odigravale na obama u Čitluku, stadionu Bare i sportskom centru Mališić, sportskom centru Pehar – Premier arena Međugorje i obama terenima u Čapljini, stadionu Tasovčićima i gradskom stadionu Bjelave.

Možemo reći da je turnir uspio kada znamo da nije bilo ni jedne intervencije hitne pomoći, ni jedne ozljede, svi sudionici turnira zdravi su se vratili svojim kućama, a nadamo se kako su svi zadovoljni našom organizacijom i gostoprimstvom u Hercegovini – navode organizatori.

Inače, svi klubovi imali su organizirane posjete muzejima, Starom gradu – tvrđavi hercega Stjepana u Ljubuškom, slapovima Koćuše i Kravice u Ljubuškom, Starom mostu u Mostaru, svetištima i mjestima molitve u Međugorju, Humcu i Širokom, predivnim ljepotama Čapljine te mnogim drugim hercegovačkim ljepotama. Osim pehara i medalja za prva tri mjesta i pehara za prva četiri mjesta, dijelile su se nagrade za najboljeg strijelca, vratara i igrača turnira. Bilo je i nagrada najpotez dana, najobrana dana, nagrada iznenađenja za ekipe i pojedince, Organizator je mnogim ekipama osigurao razne darove – od sportske opreme, lopti… sve do hercegovačkog vina i raznih hercegovačkih specijaliteta.

Svi su uživali u turniru, naravno, najviše pobjednici, ali na kraju su svi osvojili poneki trofej, od golova i novih prijateljstava pa do medalja i pehara.

Organizator turnira zahvalio je volonterima, članovima i sponzorima, svim sudionicima turnira, njihovim trenerima i roditeljima, bez kojih ne bi mogli u ovakvom broju organizirati turnir, sucima, skupljačima lopta, svima koji su na bilo koji način pomogli da se održi ovaj turnir, potom HNK Brotnjo, HNK Čapljina, Hitnoj pomoći u svim gradovima, zaštitarskoj službi Delta, Policijskim upravama po Hercegovini, Školi nogometa AS Međugorje, gradonačelnicima i načelnicima gradova/općina, voditelju programa Albertu Peharu, a posebno zahvala ide igračici Inter Milana i reprezentativki BiH Maji Jelčić i svim drugima koji su nam pomogli u uručivanju i dodjeli raznih nagrada, te najavljuju za iduću godinu turnir Hercegovina Cup 2025. turniri bi se igrali u još više gradova u Hercegovini.

Medalje i pojedinačne nagrade

Uzrast 2009./2010. g.

1. NK RUDEŠ ZAGREB

2. HNK ZADAR 1.

3. HNK ZADAR 2.

4. NK VINKOVCI

najbolji vratar: Filip Brzić iz HNK Zadar 2;

najbolji strijelac: Šime Božina iz HNK Zadar 1;

najbolji igrač: Mark Kostalović iz NK Rudeš Zagreb

Uzrast 2011./2012. g.

1. NK ŠIROKI BRIJEG

2. ONK METKOVIĆ

3. BŠK ZMAJ BLATO KORČULA

4. ŠN GRADA KOPRIVNICE

najbolji vratar: Ivano Prusac iz ONKMetković;

najbolji strijelac: Petar Bubalo iz NK Široki Brijeg

najbolji igrač: Matej Sesar iz NK Široki Brijeg

Uzrast 2013. i mlađi

1. NK ZADAR;

2. NK JADRAN LUKA PLOČE

3. ŠN LIMAČI ČAPLJINA

4. NK KISELJAK

najbolji vratar: Ivano Ćuturić iz NK Zadar;

najbolji strijelac: Patrik Šutić iz NK Jadran luka Ploče

najbolji igrač: Lovre Kotrlja iz NK Zadar

Uzrast 2014. i mlađi

1. NK ŽUPA DUBROVAČKA DUBROVNIK

2. NK ŠIROKI BRIJEG

3. NK ABECEDA ZADAR

4. NK OMIŠ

najbolji vratar: Gabrijel Šaponja iz NK Abeceda Zadar

najbolji strijelac: Josip Mihaljević iz NK Župa Dubrovačka

najbolji igrač: Marko Knezović iz NK Široki Brijeg

Uzrast 2015. i mlađi

1. NK ŠIROKI BRIJEG

2. NK ŠKABRNJA ZADAR

3. NK JADRAN LUKA PLOČE

4. NK ABECEDA ZADAR

najbolji vratar: Marko Galešić iz NK Škabrnja Zadar

najbolji strijelac: Karlo Perica iz NK ŠkabrnjaZadar

najbolji igrač: Josip Ćuk iz NK Široki Brijeg

Uzrast 2016. i mlađi

1. NK ABECEDA ZADAR

2. ŠN LIMAČI ČAPLJINA

3. KF MALESIJA TUZI;

4. HŠK ZRINJSKI MOSTAR

najbolji vratar: Dionis Stanaj iz KF Malesija Tuzi

najbolji strijelac: Luka Jelčić iz ŠN Limači Čapljina

najbolji igrač: Matej Gudelj iz NK Abeceda Zadar

Hvala svima, bilo je predivno, vidimo se i sljedeće godine – poručili su organizatori Mladen Pervan – Mrđo, Danijel Bajkuša – Bajki i Marijan Milićević.

error: Content is protected !!