U Domu HDZ-a BiH jučer je održana 13. redovita sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine. Na sjednici je govoreno o aktualnim političkim procesima u Bosni i Hercegovini, ali i važnosti predstojećih izbornih ciklusa. Naglasak je stavljen na Lokalne izbore koji će se održati u listopadu, kao i na proces EU integracija u Bosni i Hercegovini u kontekstu reformskih procesa.

Govoreći o aktualnim političkim procesima, Predsjedništvo pozdravlja organizaciju sastanka predstavnika političkih stranaka na razini BiH koji će se održati u Domu HDZ-a, jer kroz  aktivnosti  i političko djelovanje  možemo osigurati funkcioniranje institucija, nastavak reformskih aktivnosti i sve sto je dobro za konstitutivne narode i građane u BiH. Istaknula se i nužnost nastavka dijaloga političkih aktera kako bi se osiguralo nesmetano funkcioniranje institucija, usvajanje Proračuna i nastavak reformskih aktivnosti. Zaključeno je da vlast na razini BiH mora funkcionirati i djelovati u skladu s Ustavom ukoliko se želi da Bosna i Hercegovina žurno postigne očekivane iskorake.

Predsjedništvo je na današnjoj sjednici analiziralo dosadašnje izborne procese te govorilo o unutarstranačkim aktivnostima koje predstoje ususret Lokalnim izborima koji će se održati u listopadu ove godine. Istaknuta su očekivanja vezana za izborni ishod, kao i nastavak predvođenja pozitivnih procesa diljem Bosne i Hercegovine.  

Na koncu, Predsjedništvo HDZ-a BiH je pozvalo sve političke aktere na uvažavanje i stabiliziranje odnosa u BiH, kao i na novi reformski zamah, ističući kako Bosna i Hercegovina pod mađarskim predsjedanjem mora otvoriti pregovarački proces s EU. U tom svjetlu pozvano je na deblokadu institucija i stabilizaciju unutarnjeg dijaloga.

Ljportal

error: Content is protected !!