Ivano Pavlović, koji je sa rukometašima Izviđača osvojio novu titulu šampiona Bosne i Hercegovine, najbolji je rukometaš Premijer lige BiH za sezonu 2023/24.

U 2. Izboru najboljih rukometašica, rukometaša i trenera Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Pavlović je slavio sa ukupno 50 bodova (43 boda od trenera i kapitena klubova u BiH i 7 od publike na Facebook stranici Rukometnog saveza BiH).Drugo mjesto je osvojio Vladimir Stanković (RK Leotar) sa 29 bodova (28 od trenera i kapitena, te 1 od publika).Na trećem mjestu je završio Diano Ćeško iz Izviđača sa 23 bodova (13 od trenera i kapitena te najviše od publike – 10).Slijedi još jeddan igrač Izviđača Haris Suljević sa ukupno 14 bodova (9+5), a iza njega je Bekir Čordalija iz Vogošće sa 12 bodova (9+3).Na šestom mjestu je Vladan Đurđević iz Borca sa 11 bodova, a slijede dva njegova saigrača sa po 9 bodova Andrej Klimavec i Nedim Hadžić.

Toni Čolina, aktuelni trener RK Izviđač Agram, najbolji je trener bh. rukometa za sezonu 2023/24.

U 2. Izboru najboljih rukometašica, rukometaša i trenera Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Čolina, koji je sa Izviđačem osvojio šampionsku titulu naše zemlje, slavio je sa ukupno 23 boda (16 od trenera i kapitena klubova u Premijer ligi BiH i 7 od publike na Facebook stranici RSBiH).Na drugom mjestu je dojučerašnji trener RK Gračanica i aktuelni selektor BiH Damir Doborac sa 17 bodova (14 od trenera i kapitena i 3 od publike), a treće mjesto zauzeo je Dragan Marković, bivši selektor BiH sa 9 bodova (sve od trenera i kapitena). Četvrti je Irfan Smajlagić, također bivši selektor BiH i aktuelni osvajač Kupa BiH sa ekipom Borca, koji je sakupio osam bodova (7+1).

Iako su svi klubovi dva puta uredno obaviješteni i dobili su formulare za glasanje, samo šest klubova je poslalo svoje glasove trenera i kapetana (RK Leotar, RK Borac m:tel, RK Vogošća, RK Izviđač Agram, RK Hecegovina, RK Krivaja).

RS BIH poveznica :

error: Content is protected !!