Rukometaši Izviđača obranili su ove sezone šampionsku titulu Premijer lige BiH i to četiri kola prije kraja.Bila je to 10 titula za ekipu iz Ljubuškog, a treća u posljednje četiri godine. Samo je Borac, 2022. godine, uspio prekinuti dominaciju Izviđača.Titula Izviđaču donosi i nastup u Europi,a BiH će ove sezone imati pet predstavnika. Iako su svi klubovi trebali uzeti sudjelovanje u EHF Europskom kupu, kao i prošle sezone Izivđač je aplicirao za nastup u EHF Europskoj ligi, ali će ove sezone, za razliku od prošle, morati igrati baraž za ulazak u grupnu fazu.

Skauti“ će u ovom baražu za protivnika imati češku Karvinu. Bolji iz ovog dvomeča kao što smo već naveli, osigurati će nastup u grupnoj fazi Europa lige dok će poraženi natjecanje nastaviti od drugog kola EHF Europskog kupa gdje će imati povlašten status na žrijebu.U grupnoj fazi EL nastupiće 32 tima,od čega devet pobjednika kvalifikacija te pobjednik specijalnih kvalifikacija koje igra Izviđač. Ostali timovi su već osigurali sudjelovanje.

Prve utakmice kvalifikacija se igraju 31.8/1.9 dok su revanši na rasporedu sedam dana kasnije. Dodajmo da je češki predstavnik prošle sezone u trećoj rundi Europskog kupa eliminirao Leotar.Od ostalih bh. klubova Sloboda i Leotar će natjecanje započeti u prvom kolu Europskog kupa dok Gračanica i Borac kreću od drugog kola ovog natjecanja. Žrijeb je zakazan za 16. srpnja.Utakmice prvog kola Europskog kupa igraju se 14/15. rujna, uzvrati sedam dana kasnije, dok će drugo kolo započeti 19/20. listopada.

Izvor : https://mondo.ba/Sport/Ostali-sportovi/a1309625/izvidjac-igra-specijalne-kvalifikacije-za-ulazak.html

Foto:RLj

error: Content is protected !!