Nakon ljetne stanke rukometaši aktualnog prvaka BiH, ljubuškog Izviđača, u ponedjeljak, 22. srpnja,  kreću s pripremama za novu sezonu, 2024./2025.. Okupljanje igrača je zakazano za 15 sati. Unatoč visokim temperaturama, očekuje se odaziv svih igrača koji nisu opterećeni drugim obvezama.

Poznato je, da je prije par dana momčad napustio trener Toni Čolina koji se nije uspio dogovoriti s upravom kluba o nastavku suradnje. Tako će Izviđač u novoj sezoni voditi novi par trenera, Milan Tolić i Ivan Džolić. Radi se o dvojici trenera koji već nekoliko godina rade u klubu kao treneri, Tolić je bio trener golmana, a Džolić drugi pomoćni trener Tonija Čoline i trener drugog tima Izviđača.

Pred novim trenerskim dvojcem je veliki izazov, a prvi službeni nastup, odnosno prvu pripremnu utakmicu Izviđač bi trebao odigrati 10. kolovoza u Ljubuškom protiv Trogira. Uzvratna prijateljska utakmica trebala bi se odigrati sedam dana kasnije u Trogiru. Nakon toga Izviđač odlazi na petodnevne pripreme u Visoko, gdje će od 23. do 25. kolovoza nastupiti na turniru koji se igra u tom gradu. Slijedi utakmica protiv češke Karvine koja će umnogome odrediti raspored Izviđačevih susreta u sljedećoj sezoni. Prva utakmica se igra u Češkoj 31.8./1.9., a uzvrat tjedan dana kasnije u Ljubuškom. Nova rukometna sezona u Premijer ligi počinje 15. rujna, a Izviđač u prvom kolu gostuje u Maglaju kod istoimenog domaćina.

Kada su u pitanju rukometašice Izviđača, za razliku od prošle sezone, u klubu drže da ostanak u Premijer ligi ne bi trebao doći u pitanje. Igračice Izviđača s pripremama kreću tjedan dana nakon rukometaša, 29. srpnja. Klub je objavio da u klubu ostaje Lana Jarak te predstavio prvo pojačanje Šejlu Kasumović koja je došla iz Sloge Gornji Vakuf/Uskoplje.

 „Ne krijemo zadovoljstvo jer smo probudili duhove slavne prošlosti ženskog rukometa u Ljubuškom. Ulažemo velike napore da zadržimo postojeću ekipu iz nedavno završene polusezone i mislim da smo u tome uvelike uspjeli. Bilo nam je jako važno zadržati zvijezdu kao sto je Lana Jarak, koja je imala primamljive ponude iz nekoliko inozemnih klubova. Hvala joj što je ostala s nama. Nastojimo učvrstiti suradnju sa svim curama kao i sa legendama ljubuškog rukometa Matom Nosić i Anđelom Boras. Doveli smo nekoliko vrhunskih pojačanja od kojih smo prvo predstavili Šejlu Kasumović jednu od najperspektivnijih mladih igračica koja iza sebe ima dosta vrhunskih predstava u PL BiH. Do početka priprema koje počinju 29.7. predstavit ćemo i ostala pojačanja koja će nam drastično povećati ambicije u sezoni ispred nas. U klubu smo za sada jako zadovoljni jer sve ide po planu i siguran sam da ćemo u ovoj sezoni predstavljati opasnost za sve naše protivnike.“, kazao je za Radio Ljubuški trener rukometašica Izviđača, Ivan Gigo Lovrić.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!