Drugi dan vatrogasci se na nepristupačnom terenu brda Križevac bore s požarom. Vatrogascima iz Vatrogasne postrojbe Čitluk u pomoć su došle kolege iz Čapljine, Ljubuškog, Posušja i ostalih hercegovačkih mjesta, a pomoć u gašenju pružaju i članovi HGSS Čitluk-Međugorje.

Tijekom protekla dva dana vatrogasci su uložili velike napore kako bi sačuvali kuće, kojima se vatra bila približila, kao i molitveni prostor na brdu Križevac, a posao im je dodatno otežavao nepristupačan teren, vjetar koji je često mijenjao smjer i visoke temperature.

U večernjim satima vatrogasci su požar držali pod kontrolom i ulagali velike napore u njegovo gašenje, a zasigurno će i večer provesti na terenu kako bi nadzirali požarište, priopćeno je iz Općine Čitluk.

Također, upućen je apel svim vlasnicima pansiona i hotela na to upozore hodočasnike da we suzdrže od odlaska na brdo Križevac kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

iz Uprave Civilne zaštite ŽZH uputili su obavijest i poziv

Vatrogasci iz naše Županije odazvali su se pozovu kolega iz Čitluka za pomoć pri gašenju požara na brdu Križevac.Čitlučkim vatrogascima pomagali su pripadnici JVP Ljubuški, JVP Posušje, DVD Kočerin, DVD Gorica, DVD Trebižat Ljubuški, DVD-a Jare, te pripadnici JVP Čapljina.Požar je još uvijek aktivan, te će tijekom noći dežurati vatrogasci. Prema riječima zapovjednka JVP Čitluk Silvia Ostojića ujutro u 9 sati kreće nova akcija gašenja požara. Zbog teškog i nepristupačnog terena danas je jedan vatrogasac ozlijedio koljeno.Iz JVP Čitluk ponovno pozivaju kolege vatrogasce da se ujutro pridruže akciji gašenja požara kako bi se požar konačno stavio pod kontrolu.


error: Content is protected !!