Danas je upriličen Dan zahvale i sjećanja na sve ljubuške žrtve iz Domovinskog rata poginule na “Stolačkoj bojišnici“.

Svoje živote na Stolačkom bojištu ostavilo je sedam Ljubušaka: Mladen Šimović, Dragan Dževlan, Stojan Matić, Željko Ereš, Goran Granić, Pero Bebek i Stanko Vukojević.

Na spomen-obilježje na Drenovcu cvijeće su položili i svijeće zapalili članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici 51. domobranske pukovnije Stjepan Radić Ljubuški, predstavnici PPN Ludvig Pavlović,  predstavnici  udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici ostalih braniteljskih udruga, čelnici grada Ljubuškog na čelu s predsjednikom Gradskog vijeća Tihomirom Kvesićem, županijski dužnosnici na čelu s predsjednikom Skupštine Ivanom Jelčićem i ministricom financija i dopredsjednicom Vlade Blagicom Leko, dopredsjednik Vlade F BiH i ministar financija Toni Kraljević te rodbina, suborci i prijatelji.

Prigodnu molitvu kod Spomen obilježja predvodio je fra Petar Ljubičić, a jutros je u crkvi sv. Ante na Humcu služena sveta misa za poginule branitelje.

Organizator Dana sjećanja i komemoracije je Služba za branitelje Grada Ljubuškog i udruge proistekle iz Domovinskog rata.

Poggledajte fotografije:

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!