HKUD Studenčica sudjelovao je u subotu 27.srpnja 2024. u Vrlici na tradicionalnoj smotri folklora upriličenoj u povodu 60-te godišnjice osnivanja KUU Milan Begović. Na ovoj tradicionalnoj večeri sudjelovalo je devet kulturno umjetničkih društava predstavljajući raskošnu paletu tradicijskih pjesama i plesova svog kraja.

Prije nastupa kod Česme, slikovitog parka iz 19. stoljeća gdje izvire jedan od brojnih pritoka rijeke Cetine, uslijedio je mimohod sudionika ulicama Vrlike . Prije dolaska do pozornice poznati fotograf Šime Strikoman je na nogometnom igralištu posložio koreografiju od svih KUD-ova za još jednu milenijsku fotografiju.

Nastup su otvorili domaćini, KUU,,Milan Begović,, iz Vrlike, potom su se redali KUD ,,Petrovo polje,, iz Gradca kod Drniša, HKUD,,Lindžo,, iz Neuma, KUD ,,Kvadrilija,, iz Trogira, HKUD,, HKUD Studenčica, KUD ,,Degenija,, iz Gospića, KUD ,,Drenjaci,, iz Drenja, KUD ,,Metković,, i VU ,,Kumpanija,, iz Blata na Korčuli. HKUD Studenčica nastupila je na ovoj večeri s folklornom skupinom i Bećarima, izveli su splet pjesama i plesova ljubuškog kraja. Nakon folklornog programa, u glazbenom djelu večeri nastupio je Tiho Orlić i bend.

Poziranje društava za milenijsku fotogafiju i nastup HKUD-a Studenčica:

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!