Draga braći i sestre i župljani!

Cijenjeni Hardomiljčani!

Poštovani štovatelji sv. Stjepana!

Ove nas godine u smiraj od užurbanosti svakodnevnog života lik sv. Stjepana poziva da uđemo u Božju blizinu, da se s Njim susretnemo na našem brdu. U Bibliji puno puta možemo pročitati kako je Bog ljude susretao na brdu da im na poseban način objavi svoju ljubav Nije drugačije ni na našem starom Hardomilju! Pod svakom svetom misom sami nam Bog dolazi u susret da nam pokaže svoju ljubav, a prije svake svete mise i preko sakramenta svete ispovijedi Bog se pokazuje kao onaj koji se brine za čovjeka.

Zato vas, dragi vjernici, pozivamo da iskoristite i ovu priliku za osobnu duhovnu obnovu, ali i obnovu cijele obitelji. Ovo je prilika da se ugledamo u primjer svetog Stjepana koji je i u muci i patnji bio zagledan u Krista i svu nadu polagao u Njega. Potrebno nam je to u ovim teškim vremenima u kojima se nalazimo.

Svaku večer trodnevnice bit će i prigoda za svetu ispovijed. Trodnevnicu će nam imati ove godine trojica mladomisnika fra Ante Vukoja iz Ljubotića, fra Vinko Baćak iz Tomislavgrada i fra Željko Tomić iz Posušja. Poseban naglasak stavljamo na uočnicu, 2. kolovoza, dan Gospe od anđela kada se može zadobiti i potpuni oprost od grijeha i vremenitih kazni za grijehe. Tko se taj dan ispovijedi, pričesti, pomoli se na papine nakane, prima porcijunkulski oprost. Na samu svetkovinu sv. Misu će predslaviti fra Danko Perutina, župnik i gvadrijan u Mostaru, koji ove godine slavi 25 godina svećeništva.

Čvrsto vjerujemo da će nam naš zaštitnik, sv. Stjepan, i ove godine od Gospodina izmoliti potrebne milosti i blagoslove ako ga s vjerom i zaištemo. U nadi da se vidimo na brdu u što većem broju, želimo vam mir i blagoslov!

Neka vas sve zagovara i prati sv. Stjepan, zaštitnik!

VAŠI HUMAČKI FRATRI!

error: Content is protected !!