RK Izviđač Agram osiguranje krenuo je s pripremnim utakmicama za novu sezonu. Prije deset dana „Skauti“ su u Ljubuškom ugostili momčad Trogira i odigrali neriješeno 32:32, a u uzvratu, koji je odigran prije tri dana u Trogiru slavili su s 33:28.

Rukometaše Izviđača u obje utakmice vodio je trenerski dvojac Milan Tolić – Ivan Džolić.

Oni su na klupi Izviđača naslijedili Tonija Čolinu koji je osvojio tri titule prvaka BiH i jedan KUP BiH. Svi poznavatelji rukometnih prilika u Ljubuškom znaju da se radi o našim domaćim trenerima. Milan Tolić poznatiji kao Mimi je dugogodišnji vratar Skauta koji je nakon završetka igračke karijere bio uspješan trener vratara i pomoćnik Tonija Čoline, a Ivan Džolić Džola je dugogodišnji trener mlađih kategorija koji je prošle sezone s uspjehom vodio drugu momčad Izviđača u Prvoj ligi FBiH te bio pomoćnik prvom treneru Čolini.

Pred rukometašima Izviđača je turnir u Visokom, a rukometaši Izviđača će u tom gradu odraditi i kratke mini pripreme. U Visoko putuju sutra, u srijedu, 21. kolovoza.

Sve to su bili razlozi da u programu Radija Ljubuški ugostimo trenerski dvojac Izviđača, Milana Tolića i Ivana Džolića.

Razgovarali smo o odlascima i dolascima u klub, pripremnom razdoblju i prvim pripremnim utakmicama s Trogirom, predstojećim mini pripremama i turniru u Visokom, očekivanjima u kvalifikacijskom susretu za Europa ligu protiv češke Karvine i predstojećoj prvenstvenoj sezoni.

Kada su u pitanju odlasci iz kluba i dolasci u klub prvo naglašavaju da će njih dvojica nastojati nadomjestiti odlazak trenera Tonija Čoline. Džolić ističe da će odlazak Ivana Pavlovića u Zagreb pokušati nadoknaditi Milan Vukšić koji je veći dio prošle sezone bio ozlijeđen te Amer Šahinović koji se vratio s posudbe iz Hercegovine iz Nevesinja. Kao značajna pojačanja ističe i dolazak Kerima Semića i Kristiana Katića u redove „Skauta“. Dodaje kako se u dvije pripremne utakmice izvanrednim pokazao Sergej Purić iz druge momčadi Izviđača te tako najavio ozbiljnu kandidaturu za prvu momčad.

Oba trenera su zadovoljna odrađenim pripremama i s prve dvije pripremne utakmice, a raspoloženje je narušavala jedino kratkotrajna viroza koja se pojavljivala kod pojedinih igrača.

Na turniru i mini pripremama u Visokom cilj je uigrati ekipu i pripremiti se što bolje pred utakmice dvije kvalifikacijske utakmice za Europa ligu protiv češke Karvine.

Govoreći o utakmici s Karvinom Tolić ističe da se radi o vrlo kvalitetnoj momčadi s odličnim rosterom. Naglašava da su pripremajući se za taj susret gledali dosta video materijala, većinom iz prošle sezone jer novih materijala nema. Uglavnom zaključak je da će biti vrlo teško, a kaže da će fokus biti na vratarima i ako oni budu imali 15 plus obrana u Češkoj tada će i Izviđač imati dobre šanse za prolazak dalje.

Džolić se prisjetio utakmica EHF kupa iz 2021. godine kada je Izviđač igrao s jednim drugim češkim predstavnikom – Duklom iz Praga. Tada su „Skauti“ u Ljubuškom slavili s dva gola razlike, ali su u uzvratu u Češkoj poraženi s 34:24. Dodaje da i ta dva susreta govore o snazi čeških predstavnika. Međutim, naglašava da će Izviđač biti taj „koji će se pitati“ ukoliko bude „pravi“, pogotovo u uzvratu u Ljubuškom.

Kada je u pitanju domaće prvenstvo sezona počinje 15. 9., gostovanjem u Maglaju kod istoimenog domaćina. Džolić ističe da su očekivanja od Izviđača uvijek velika, a da u klubu u šali govore da ove sezone imaju dva trenera za dva naslova – jedan u prvenstvu i drugi u kupu. Naravno da se radi o šali, u zbilji će to izgledati puno teže. Kao najozbiljnije konkurente u borbi za naslov vidi Borac iz Banja Luke, Slobodu iz Tuzle i Konjuh.

Na kraju su pozvali sve ljubitelje rukometa u Ljubuškom i šire da zapišu sebi datum 7. rujna 2024. i da tog dana dođu podržati rukometaše Izviđača u uzvratnom susretu protiv češke Karvine.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!